El vedat pesquer de Ses Negres estarà balisat el proper estiu

El vedat de pesca de Ses Negres a Begur estarà degudament senyalitzat el proper estiu. El govern s'ha reunit amb el Departament de Pesca qui té competències sobre el vedat per recuperar la senyalització que anys enrere hi havia i que protegia de males pràctiques aquest espai de gran riquesa submarina.
El que primer es va acordar en una reunió l'ajuntament ja ho ha transmès per escrit a l'espera ara de rebre la resposta oficial que ja coneixen que serà positiva.
 
This text will be replaced
 
La conselleria editarà uns díptics informatius que des de Begur es comprometen a difondre a les empreses nàutiques però també als usuaris habituals de les platges de Begur. Pesca ha de comunicar també a l'ajuntament quines són les restriccions que mana el vedat en quan al tipus d'embarcacions que hi poden accedir o les activitats que s'hi permetran realitzar. Un vedat de pesca és menys restrictiu que una reserva marina però contempla una sèrie de normatives i prohibicions que són regulades i censionades.
 
Ses Negres és un espai natural protegit per llei des del 1993 i que s'estén, al litoral de Begur, des del Cap de Ses Negres, al sud de la platja de Sa Riera, fins al Pa de Pessic, al nord de la Cala Aiguafreda. Són en total 80 hectàrees de zona protegida però avui mal senyalitzada i on despitats i persones que s'aprofiten de la mala senyalització hi desenvolupen pràctiques prohibides pel vedat.