Begur convoca el II Premi de Narrativa Curta Josep Pallach

L'Ajuntament de Begur, amb la col·laboració de la Fundació Josep Pallach, que té la seu a Palafrugell, convoca la segona edició del Premi de Narrativa Curta Josep Pallach. El premi consta de dues categories: per a alumnes d'ESO (de 12 a 16 anys), amb un premi de 400 euros, i per a alumnes de batxillerat i cicles formatius (fins a 18 anys), amb un premi de 600 euros.

La convocatòria es fa dins dels Premis d'Educació Josep Pallach 2015-2016, que tenen un àmbit català. A part del premi begurenc, també hi ha el XII Premi d'Experiències Educatives Josep Pallach, que organitza l'Ajuntament de Figueres, i el II Premi Josep Pallach d'Articles Periodístics sobre transversalitat educativa, que organitza l'Ajuntament de Palafrugell. En ambdós casos, també hi col·labora la Fundació Josep Pallach i els dos diaris gironins, Diari de Girona i El Punt Avui.

Les obres que es presentin al Premi de Narrativa Curta Josep Pallach han d'incidir en els valors del compromís social i la solidaritat. Han d'estar escrites en català, ser inèdites i no haver estat premiades en cap altre concurs. El treball ha de tenir un màxim de tres fulls i en presentar-se al premi han d'aportar-hi cinc còpies. Cada centre educatiu podrà presentar un màxim de quatre treballs per categoria.

El termini per presentar les obres, que s'haurà de fer al registre d'entrada de l'Ajuntament, acaba el 29 de gener del 2016. El veredicte i el lliurament del premis es farà durant el mes de març del mateix any. El jurat estarà integrat per un representant de l'Ajuntament, un representant de la família Pallach, un representant de la Fundació Josep Pallach i una persona vinculada al món educatiu. Els treballs premiats passaran a ser propietat de l'organització, la qual es reserva els drets de publicar-los.

En la primera edició del premi begurenc, el guanyador en la categoria d'ESO va ser Albert Teixidó Vigatà, de Mont-ras i estudiant a l'Institut Baix Empordà de Palafrugell, per l'obra La Roser i en Bru, una parella especial. En la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius, va quedar desert.

Al Premi d’Experiències Educatives Josep Pallach de Figueres es podran presentar aquells treballs que tinguin per objecte d'estudi qualsevol tipus d'experiència educativa. Poden participar-hi aquelles persones que hagin portat a terme alguna experiència en el camp educatiu, sigui quin sigui l'àmbit: escolar, extraescolar, laboral, de lleure ... i sigui quin sigui el nivell: infantil, primària, secundària, universitari, adults. La dotació del premi és de 4.000 euros per a l'autor o autors i 1.000 euros per al centre on es va portar a terme l'experiència.

Al Premi Josep Pallach d’Articles Periodístics de Palafrugell es podran presentar els articles que tinguin com a tema l’educació entesa des d’una perspectiva transversal o qualsevol experiència educativa en què es posi de manifest la interacció entre diversos àmbits o agents educatius. El premi és de 1.000 euros.