Segona trobada a la llar d'infants de Begur per compartir experiències entre infants i familiars

La llar d'infant municipal Ses Falugues de Begur organitza demà dijous, de les 15,30 a les 17 hores, la segona trobada del projecte "Trobem-nos a Ses Falugues", destinat a famílies del municipi amb infants entre 0 i 3 anys.

En aquesta trobada es farà un taller d'un fanalet per anar a esperar els Reis Mags d'Orient. El projecte, que es fa cada primer dijous de mes d'aquest curs escolar, té com a objectiu compartir experiències entre tots ells. La primera trobada es va fer el 5 de novembre passat i va aplegar catorze persones entre infants i adults de cinc famílies diferents. En la primera trobada es va fer una activitat sobre experimentació amb material natural de la tardor i es van parlar de diversos temes.

"Volem oferir un espai al centre on els infants i els seus familiars visquin moments bonics i agradables", ha manifestat la directora del centre educatiu municipal, Maria Muriscot. En el centre, que ocupa una zona de les Escoles Velles des de fa quasi 25 anys, compte actualment amb 16 alumnes, deu de dos a tres anys, i la resta, sis, d'un a dos anys.

El nou projecte permetrà als familiars conèixer una mica més i millor el seu nen, compartir els seus jocs, com també conèixer altres nens i les seves famílies i, d'aquesta manera, arribar a poder intercanviar opinions i experiències. "Trobem-nos a ses Falugues" vol ser un pilar més del projecte educatiu de l'escola bressol, l'única del municipi que ofereix el servei educatiu corresponent al primer cicle d’educació infantil. La llar d'infants, que és de titularitat municipal, ja té actualment uns objectius ben clars, com són donar molt valor al caràcter obert del centre (es comunica i col·labora amb el seu entorn), familiar (cerca la creació d’un ambient serè, amorós i de confiança) i respectuós (atén als infants en la seva diversitat).

El nou projecte és semblant al que en altres centres es coneix com a "Espai Familiar” però l’equip educatiu ha canviat el nom "per posar l’atenció en el fet de trobar-se", segons ha dit la directora del centre. "Perquè trobar-se no és una activitat nova sinó una interessant activitat que s’ha dut a terme tota la vida al carrer, als parcs, a les cases... i la llar d’infants hi afegeix un punt de qualitat en oferir espais materials i professionals de l’àmbit educatiu", ha conclòs Muriscot.