L'Ajuntament de Begur vol posar fi al problema de les aigües plujanes a la urbanització la Borna amb una xarxa pròpia

L'Ajuntament de Begur ha decidit acabar d'una manera definitiva amb el problema històric de les aigües plujanes a la urbanització la Borna, a sobre sa Tuna i que compte amb uns carrers amb molta pendent, ja que provoca inundacions.

Per això, en el darrer ple municipal, va aprovar inicialment el projecte d'urbanització complementari per la implantació de la infraestructura d'aigües plujanes, que té un pressupost inicial de 252.875,5 euros i un termini d'execució de 5 mesos. "Aquest projecte s'ha de fer per seguretat. S'ha de fer si o si i el més ràpid possible", ha manifestat l'alcalde, Joan Loureiro. La xarxa d'aigües plujanes enllestirà la urbanització de tots els serveis bàsics de la Borna, després que fa uns anys es fes ja la del clavegueram i la de l'enllumenat públic.

El projecte, que ara s'exposarà al públic, preveu dues recollides puntuals al carrer Rec de sa Tuna i abocar l'aigua a terrenys rústics; una recollida a la intersecció  del carrer Rec de sa Tuna amb el carrer de la Font  i abocar l'aigua a la zona verda; una recollida a la part baixa del carrer de la Font i abocar l'aigua a la zona verda, i una recollida a la part baixa del carrer de ses Falguerines i abocar a la zona verda. Per executar el projecte, es deixa clar que caldrà uns bons embornals i alguns ressalts als carrers. La urbanització la Borna està actualment urbanitzat i, en gran part, edificat.

El projecte va ser encarregat per l'Ajuntament a l'empresa Ingur SA perquè busqués una solució al problema de l'acumulació de les aigües plujanes als punts baixos d'alguns carrers i que causen greus problemes als veïns propers que resulten inundats. La zona afectada són els carrers Rec de sa Tuna, Sant Josep, de la Font, ses Falguerines i Rec de l'Aigua. Darrerament, l'Ajuntament va intentar arranjar la problemàtica amb la col.locació d'una sèrie de reixes i embornals connectats a la xarxa d'aigües residuals. Però va quedar clar que la solució era insuficient, segons es diu al projecte.

La xarxa de clavegueram de la Borna és va executar amb el pressupost municipal del 2009, que comptava amb una partida econòmica de 600.000 euros. Sis anys abans, el 2003, ja es va actuar en la col·locació de la xarxa d'enllumenat públic. El pressupost rondava els 220.000 euros. I l'Ajuntament, en aquella ocasió, va aconseguir una subvenció de la Diputació de Girona de 46.000 euros.