El giratori a la cruïlla d'Aiguablava ha de ser una realitat l'estiu vinent

El ple de l'Ajuntament de Begur va aprovar, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona per a la construcció d'un giratori a la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, amb la carretera de Fornells i Aiguablava. 

Ara, caldrà l'aprovació per part de l'ens supramunicipal, titular i gestora de les dues carreteres, per començar la redacció del projecte constructiu i la seva execució. L'actuació viària es preveu que sigui inferior als 250.000 euros. L'alcalde, Joan Loueiro, confia que la rotonda, que va ser una reclamació feta per ell mateix al president de la Diputació, Pere Vila, el setembre passat arran de diversos accidents de trànsit, sigui una realitat per al proper estiu.

En el conveni, la Diputació ja exposa que considera "adequada" la construcció de la rotonda a l'actual cruïlla.  "Amb aquesta actuació es millora de forma important la seguretat viària de tota la carretera", es diu a l'escrit. I més en saber l'alta intensitat de trànsit per aquests vials. La intensitat mitjana diària (IMD) de la carretera de Begur a Palafrugell (GI-P-6531) és de 3.148 vehicles al dia, amb un 2,61% de pesants,  mentre a la d'Aiguablava (GI-P-6532) és de 1.627, amb un 3,21% de trànsit pesat. Aquest alt trànsit, segons la pròpia Diputació,  ha fet que el vial "esdevingui un punt on s'hi produeixen incidents i algun accident".

L'alcalde va demanar la construcció del giratori per mirar d'eliminar el punt negre que representa actualment la cruïlla. Aquest passat estiu va tenir lloc en aquest punt dos accidents greus, va recordar Loureiro. A més, l'alcalde ha recordat que la construcció del giratori ja es preveia en el projecte de la Diputació de remodelació de les cruïlles de l'esmentat vial de l'any 2007. "Amb l'aprovació del conveni, el ple begurenc manifesta la necessitat de la rotonda", ha assenyalat el mandatari.

D'altra banda, el ple va aprovar dues mocions. Per un costat, la moció que dóna suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, que dóna inici al procés de creació d'un estat català independent. I per l'altre, i per urgència, la moció en motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre). Respecte a aquesta moció, l'Ajuntament de Begur es compromet a elaborar un protocol per a la intervenció coordinada contra la violència masclista amb tots els actors municipals, la creació de programes de sensibilització i informació i la difusió dels valors d'igualtat, de tolerància i de respecte a la diferència de gènere.