Begur allargarà la temporada dels serveis a les platges i cales

L'equip de govern de l'Ajuntament de Begur té previst, de cares a l'any vinent, allargar la temporada dels serveis municipals a les platges i cales del seu litoral.

Es passarà dels quatre mesos actuals, del 15 de maig al 15 de setembre, als set, des de Setmana Santa, el mes de març, fins a primers d'octubre. "Això com a mínim", ha dit l'alcalde, Joan Loureiro, conscient de la importància de les platges i cales begurenques per al municipi, que viu principalment del sector turístic.

Els servei municipals que s'aniran aplicant són els de neteja de platges, recollida d'escombraries, col·locació de passarel·les, lavabos i dutxes. "Es farà de manera progressiva", ha manifestat Loureiro, que ha volgut recordar que les platges begurenques són un atractiu pels visitants, ja sigui per anar a passejar o banyar-se. Per aquest motiu, la partida de neteja i manteniment de platges del pressupost de l'any vinent, aquesta s'ha incrementat un 25%, passant dels 180.000 euros dels darrers anys als 240.000. El servei de vigilància i socorrisme a les platges es mantindrà com en els anteriors anys, amb una partida de 60.000 euros. "Hem d'estar-hi a sobre", ha conclòs l'alcalde

El litoral de Begur es caracteritza per la presència d'impressionants penya-segats, i entre els quals apareixen petites platges i cales. De nord a sud, podem trobar la platja del Racó, la cala de l'Illa Roja, la platja de sa Riera, la cal d'Aiguafreda, la platja de sa Tuna, la platja Fonda, la badia de Fornells i la platja d'Aiguablava. A més, compte amb camins de ronda per gaudir d'aquest litoral abrupte, on destaca la reserva marina de ses Negres, que l'Ajuntament ja s'ha marcat de cares a la nova temporada estival reactivar-la.