Nou pas de l'Ajuntament de Begur per unir el sector industrial perquè aquest assumeixi obra pública

L’Ajuntament de Begur es va reunir dissabte passat, per segona vegada, amb representants del sector industrial del municipi per incentivar-los a unir-se de cares a poder assumir els projectes d'obres públiques que es facin al terme municipal. 

En aquesta segona trobada, ja va quedar clar la necessitat de triar els representants de cada sector industrial (pintura, construcció, jardineria, lampisteria, transports, forestal...) i també la creació d'una borsa d'empreses.

L'objectiu que es marca l'equip de govern begurenc no és altre que els industrials del municipi tinguin la oportunitat de poder participar en els concursos d'obra pública i "aconseguir-los", segons ha explicat l'alcalde, Joan Loureiro.

Els representants de cada sector formaran un consell assessor, que serà el representant legal davant l'Ajuntament. En aquesta línia es crearà una taula de diàleg entre aquesta entitat empresarial i l'Ajuntament. La taula ha de servir, segons Loureiro, per “intercanviar opinions entre el món de les obres públiques i els empresaris i fer arribar a les administracions les seves problemàtiques i les seves necessitats”. D'altra banda, ja s'està confeccionant la borsa d'industrials que treballen al municipi per saber qui són els que tenen feina i els que no. “En tenir un llistat, podrem saber què tenim de cares a possibles casos, especialment davant emergències”, ha afegit l'alcalde.

La reunió, com ja va passar amb la primera, es va fer al saló de plens de l'Ajuntament. L'alcalde, a més, vol mirar que els propis sectors marquin els preus públics. “Tot això ens servirà per unificar criteris en les ordenances municipals, com també en les actuacions sobre obres i serveis que es facin al municipi”, ha conclòs Loureiro.