Begur protegeix les barraques de pescadors d'Aiguablava

A la platja d'Aiguablava hi reposen des de fa més de 200 anys barraques de pescadors que avui ocupen serveis de restauració, habitatges de segona ocupació i magatzems. Begur vol preservar aquestes estructures per la història que tenen al darrere és per això que s'ha aprovat en ple per unanimitat convertir-les en Bé Cultural d'Interés Local.
En el mandat anterior es va encarregar el projecte a un arquitecte que s'ha acabat de pulir en aquests últims mesos d'any.  
 
This text will be replaced
 
Begur vol protegir aquest grup de 8 barraques de pescadors de la platja d'Aiguablava que de nord a sud de la cala són la Can Pere Sastre, doctor Arruga, un restaurant, dues de Can Matilde, can Ventosa i dues dels tenyidors de xarxes Catius. El Ministeri de Costes anava al darrrere de l'enderroc d'alguna d'aquestes barraques que ara queden protegides.
 
Actualment, les vuit petites edificacions d'arquitectura tradicional apareixen en l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, encara que en una categoria de protecció menor, com a béns catalogats, com són també les dues esglésies, cases indianes, l'edifici del Casino, el Parador de Turisme d'Aiguablava o la capella de Sant Ramon. La declaració s'ha tirat endavant amb el suport dels propietaris d'aquestes barraques.
 
Un dels propòsits que e sfa l'Ajuntament begurenc per l'any que ve és reestructurar l'àrea de Patrimoni i l'Arxiu municipal per tal que l'any 2017 es puguin catalogar un seguit de cases indianes.
 
Les barraques de pescadors d'Aiguablava seran el primer Bé Cultural d'Interés Local de de Begur  però el municipi ja compte amb diversos béns protegits en la categoria de nacional. En concret, els castells de Begur (segles XVI-XVII) i d'Esclanyà (segles XII-XVII) i les torres de defensa del nucli antic, que són d'entre els segles XVI i XVII.