El Carnaval de Begur 2016 arriba amb novetats

El Carnaval de Begur d'aquest any arriba amb diverses novetats, segons ha decidit el nou govern de l'Ajuntament. La principal novetat és que els actes carnavalescs es faran en una carpa que es muntarà a la plaça Lluís Esteva i Cruañas i no pas, com es feia fins ara, al pavelló municipal.

Però, a més, els actes, que sempre es feien el diumenge, ara es faran el dissabte i amb la idea que tothom es disfressi, i no només els petits. "La finalitat no és altra que acostar el carnaval al poble i que aquest se'l faci seu", ha manifestat el primer tinent d'alcalde i regidor de Festes Populars, Marià Renart.

El carnaval de Begur tindrà lloc el dissabte 6 de febrer. El programa començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb una desfilada i exhibició de disfresses pels carrers del nucli antic. Al llarg del recorregut de la rua, els participants podran escenificar les seves coreografies. "Hem descartat el concurs que es feia abans per evitar la competència entre la mainada", ha dit Renart. Els nens disfressats, com també els pares que vagin guarnits, podran entrar gratuïtament al ball de l'envelat, el qual començarà a dos quarts de sis. Els que no vagin disfressats hauran de pagar "un preu simbòlic", ha assenyalat el tinent d'alcalde. El programa festiu acabarà amb un ball amb disjoquei, a partir de les 10 de la nit, a la mateixa carpa. El bar de l'envelat serà gestionat directament per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola pública Dr. Arruga. "Esperem i desitgem que la gent comenci a preparar-se la disfressa i gaudeixi de la festa", ha exposat Renart.

A Esclanyà, el Carnaval es manté amb el tradicional ball de disfresses amb la mainada del poble i rodalies. El ball tindrà lloc el dissabte següent, el dia 13 de febrer, al local polivalent municipal.