Els infants de la llar d'infants de Begur encetaran el carnaval amb una rua

Una cercavila dels alumnes de la llar d'infants municipal Ses Felugues de Begur, el dia 5 de febrer, servirà de prèvia dels actes del Carnaval del municipi, que enguany presenta força novetats i que tindran lloc el dia següent, el dissabte 6 de febrer. 

La rua dels jovenets begurencs, que aniran guarnits de bombers, començarà a les 10 del matí des del centre educatiu, que es troba a l'edifici de les Escoles Velles, i farà una recorregut per diversos carrers del nucli antic per acabar a la plaça de la Vila. En aquest punt, una hora més tard, hi haurà coca i xocolata per a la mainada, com també una mica de música.

 

La principal novetat d'enguany és que els actes carnavalescs es faran en una carpa que es muntarà a la plaça Lluís Esteva i Cruañas i no pas, com es feia fins ara, al pavelló municipal. Però, a més, els actes es fan dissabte i no pas diumenge; no hi haurà el concurs de disfresses i sí una desfilada pels carrers, i hi haurà ball de nit.

La desfilada i exhibició de dissabte començarà a dos quarts de cinc de la tarda. Els participants de la rua passaran per diversos carrers del nucli antic i podran escenificar les seves coreografies. Els nens disfressats, com també els pares que vagin guarnits, podran entrar gratuïtament al ball de l'envelat, el qual començarà a dos quarts de sis. Tant la rua com el ball de dissabte comptarà amb l'animació musical del grup Rovell d'ou. El programa festiu acabarà amb un ball amb disjoquei Nasi, a partir de dos quarts d'onze de la nit, a la mateixa carpa. El bar de l'envelat serà gestionat directament per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola pública Dr. Arruga. "La finalitat no és altra que acostar el carnaval al poble i que aquest se'l faci seu", ha manifestat el primer tinent d'alcalde i regidor de Festes Populars, Marià Renart.

A Esclanyà, el Carnaval es manté amb el tradicional ball de disfresses amb la mainada del poble i rodalies. El ball tindrà lloc el dissabte següent, el dia 13 de febrer, a partir de ls 5 de la tarda, al local polivalent municipal. L'animació anirà a càrrec del grup Fefe i Companyia. Abans, el dissabte 6, entre les deu del matí i la una del migdia, s'ha programat al mateix local un taller de carnaval.