L'Ajuntament de Begur rehabilitarà la capella de sa Tuna

L'Ajuntament de Begur ha decidit rehabilitar la capella municipal de sa Tuna, edifici construït l'any 1955 i que és utilitzat pels veïns del poble costaner, i el seu entorn. L'arranjament en concretarà en fer un repàs de tota l'estructura, és a dir, des de les parets a la teulada, passant pel voladís, com també la zona que l'envolta, especialment el tema de les travesses i el mur.

 

"És una actuació integral d'aquest immoble que té el poble a sa Tuna", ha explicat el regidor de l'àrea d'Obres, Francesc Pilsà. La remodelació de l'immoble el farà l'empresa local Construccions 2019 SL, segons ha acordat la junta de govern reunida el passat 12 de gener, per un import econòmic de 5.466,78 euros. Les obres hauran d'estar enllestides abans de l'1 de març.

La capella, que es troba al carrer principal d'entrada al poble, es va construir dins de la finca particular de la família Bona. L'arquitecte de l'obra va ser un integrant de l'esmentada família, en concret, Eusebi Bona Puig, nat a Begur l'any 1890 i mort a Barcelona el 1972. En un principi, l'immoble religiós estava dedicat a la Immaculada, patrona dels farmacèutics. Però actualment està dedicada a la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. Els veïns del nucli mariner celebren missa per la Mare de Déu del Carme i també han organitzat en el recinte concerts.

L'edifici religiós, de pedra, és de planta rectangular amb un cos afegit a la dreta i per la part posterior que és la sagristia. La teulada, a dues aigües, és perllonga per un lateral i es converteix en un porxo. La façana principal té una porta de llinda planera i a la part de dalt, al centre, hi ha un petit campanar d'espadanya.

A part de la rehabilitació de la capella, la junta de govern local també ha adjudicat la creació de graons a la pujada d'Es Catius de sa Tuna, amb un pressupost de 5.996,76 euros, i un tram de 28 metres lineals de vorera a la carretera de circumval·lació, per 2.659,19 euros. Ambdues obres també han d'estar enllestides abans del primer dia de març d'aquest any.

Foto: Ajuntament de Begur