Begur negocia amb l'Estat que es pugui extreure sorra de sa Riera

Aquesta acció es podria repetir de cara els propers mesos. Es tracta de l'extracció de sorra de la platja de sa Riera de Begur que es va portar a terme fa 3 anys. El que es veu a les imatges és com es descarregaven a Sant Feliu de Guíxols una part dels 2.000 metres cúbics de sorra procedents de la platja begurenca.
This text will be replaced
En aquell moment l'ajuntament de Sant Feliu va obtenir el permís per part de l'Estat de traslladar sorra de sa Riera fins a la platja gran de la ciutat i d'aquesta manera solucionar dues problemàtiques. Per una banda excés de sorra que tenia i encara manté la platja de sa Riera i, per l'altra, omplir de sorra la platja ganxona que n'havia perdut molta.
 
L'ajuntament de Begur pretén que es puguin continuar fent aportacions com aquestes en els propers mesos. S'ha reunit amb els representants de Costes de Medi Ambient de l'Estat espanyol a Madrid amb l'objectiu de desencallar el projecte d'extracció de sorra que fa anys que es va deixar apartat i en el qual no s'ha treballat més. Fa 10 anys que Costes va començar a redactar un projecte per acabar amb el creixement de la platja però no s'ha acabat d'executar mai. Ara es pretén que es recuperi i que es pugui trobar una solució definitiva. 
 
A diferència del que passa amb la major part de les platges de la Costa Brava que perden sorra, la platja de Begur no para de créixer des de finals dels anys cinquanta. L'origen d'aquesta realitat el trobem en el fet que la platja està encarada al nord, el que provoca que els temporals no s'emportin la sorra i que, per contra, sa Riera reculli la que prové de la platja de Pals fins arribar a l'Estartit, a més dels dipòsits que porta el riu Ter, que desemboca en aquest indret.