Begur es reuneix amb la Generalitat per resoldre les zones d’ombra de la TDT

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Begur es va reunir amb la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat amb l’objectiu de resoldre les zones d’ombres de la Televisió Digital Terrestre (TDT) que afecten al municipi des de la seva implantació, l’any 2010.

Inicialment, ambdues administracions van acordar que vingui una empresa especialitzada perquè faci un estudi de la realitat del municipi, que presenta una certa complexitat per la seva orografia, i elabori un projecte. A partir de la proposta tècnica per acabar amb els problemes de recepció del senyal de la versió digital, les dues administracions es tornaran a reunir per estudiar la seva viabilitat.

L’empresa que ha de fer l’estudi, segons van acordar ahir les dues parts, amb la presència del director general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró, i l’alcalde i el regidor de Noves Tecnologies, Joan Loureiro i Eugeni Pibernat, respectivament, vindrà a finals de mes o primers de març. La manca de senyal de TDT afecta diversos punts del nucli urbà, com poden ser els carrers de Vera i Sant Antoni o habitatges de l’entorn del vial de circumval·lació, com també zones de la costa, com sa Riera o sa Tuna, i urbanitzacions, com la Borna o Mas Prats. Una situació que no passava quan hi havia el senyal analògic. El senyal digital  es gestiona des del repetidor que hi ha a son Rich, a sobre el nucli urbà, i amb un reforç de dos repetidors més petits a la cruïlla de sa Riera i de la Borna.