Es crea un nou pàrquing a Begur que també servirà per dignificar l’entrada principal al poble

L’Ajuntament crearà un nou aparcament de vehicles a la finca que hi ha a l’accés principal al poble, al costat del giratori, el qual també servirà per dignificar l’entrada, ja que és una antiga vinya abandonada.

L’aparcament, que serà una zona d’ús polivalent, tindrà una capacitat per a uns 250-300 vehicles. “Volem trencar aquesta imatge de què a Begur no hi ha aparcaments”, ha recordat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Serveis, Marià Renart, que va recordar que l’any passat ja van crear més de 350 noves places.

L’alcalde, Joan Loureiro, a més, ha volgut ressaltar que aquest nou aparcament també comptarà amb zones per a autobusos, que actualment ho tenen complicat. “Es tracta d’oferir un servei bàsic, molt important per a la zona del centre de Begur”, ha recordat l’alcalde. Renart, al mateix temps, ha explicat que s’està estudiant la possibilitat d’ubicar-hi a la temporada alta un punt d’informació turística. Ara, l’Ajuntament té previst fer les obres de condicionament, que es concretaran en esplanar el terreny, arrancar els ceps, talar els arbres i construir una tanca perimetral.

La finca , coneguda com la vinya de l’Artiga, es troba al triangle que hi ha entre el giratori de l’entrada, la carretera de Regencós i la urbanització sa Fontansa. Té una superfície de 8.748 metres quadrats i està pendent de cessió, ja que està classificada com a zona verda pública, si bé, provisionalment, se li pot donar altres usos que no comportin la implantació de construcció. L’Ajuntament, segons acord de la junta de govern del 2 de febrer passat, ha acordat arrendar-la un any amb pròrroga automàtica anual. Es fixa una renda anual de 3.000 euros, més l’IBI, que ronda els 400 euros.

En l’acord de la junta ja es deixen clars els motius del lloguer de la finca: la seva ubicació estratègica, situada molt a prop del centre de Begur i de la zona comercial; la necessitat de millorar la imatge de l’entrada de Begur, condicionant una zona que, en aquest moments, no presenta les millores condicions de neteja i ornat públic; es podrà disposar de més aparcament durant la temporada d’estiu, especialment amb motiu de la Fira Indians o quan es realitzin activitats al Parc de l‟Arbreda, i en cas que convingui, s’hi podran realitzar altres activitats. L’Ajuntament, a més, segons el mateix acord, no descarta recuperar la inversió del lloguer incorporant l’espai al contracte d’explotació dels aparcaments i zones blaves del municipi o pels ingressos que obtingui per la seva gestió directa.