La comunitat educativa d'Esclanyà contenta amb la jornada continuada a l'escola L'Olivar Vell

Els alumnes de l'escola L'Olivar Vell d'Esclanyà seguiran fent jornada continuada fins el 2019. Des del centre valoren molt positivament aquests primers 3 anys en els que a través d'una prova pilot engegada per Ensenyament han adaptat l'horari de les classes de 9 del mati a 2 del migdia.

En la darrera votació el 96,3% dels vots dels pares validaven mantenir aquest horari que permet, als pares que ho necessiten deixar els nens a l'escola fins a les 5 de la tarda amb el servei de menjador i activitats extraescolars. 

Pedagògicament el centre veu un millor rendiment dels estudiants que amb dues pauses d'esbarjo, una primera de 10 minuts per esmorzar i una segona de 20 minuts arriben concentrats fins les 2 del migdia quan s'acaba la jornada. A les classes de tarda sempre s'ha detectat cansament, son i poc interès per part de molts alumnes.
 
Aconseguir que l'escola L'Olivar Vell tingui aquest horari continuat ha estat mèrit dels pares que van fer pinya per aconseguir-ho i per tenir els extraescolars que reclamava Ensenyament. Des de l'Ajuntament de Begur confien que si a l'escola veïna Doctor Arruga hi ha el mínim del 80% dels pares que vulguin aquest horari Ensenyament també els hi acabarà concedint.
 
L'escola d'Esclanyà té un funcionament rural amb poc més d'una setentena d'alumnes que cursen per cicles. El director entén que cumpleixen unes característiques que els ha permès l'èxit del canvi horari.
 
A Catalunya hi ha 7 centres que fan la jornada continuada i concretament 5 escoles són del Baix Empordà. A més de l'escola d'Esclanyà també la fan l'escola de Vall-llobrega i les 3 escoles de Castell-Platja d'Aro. Una vintena d'escoles de primària catalanes faran jornada intensiva fins el 2019 fruit del Pla Experimental que ha desenvolupat el Departament d'Ensenyament.