Begur i Càritas s’uneixen a favor del dret a l’alimentació

L’Ajuntament de Begur, Càritas Diocesana de Girona i Càritas Parroquial de Palafrugell han acordat un conveni de col·laboració pel qual es comprometen a cooperar conjuntament, a través dels seus corresponents Serveis Socials.

L'objectiu és propiciar l’atenció adequada a les persones en situació de risc que tenen dificultats relacionades amb necessitats bàsiques quant a alimentació, mitjançant el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Palafrugell. “Volem oferir un recurs innovador i eficaç que doni resposta al dret fonamental de l’alimentació”, ha manifestat la regidora de Serveis Socials, Encarnación García. El conveni l’han signat la presidenta de Càritas Palafrugell, Marissa Grassot, i l’alcalde, Joan Loureiro.

Segons l’acord, l’Ajuntament de Begur assumeix el compromís d’atendre les situacions de necessitat alimentària de les persones del municipi que no disposen de recursos econòmics suficients per a fer-hi front i es compromet a donar suport econòmic al funcionament del CDA de Palafrugell perquè pugui atendre als usuaris del terme de Begur. L’aportació per aquest any és de 1.500 euros, que es podria incrementar si les necessitats de dotació d’aliments del CDA ho requerissin. El CDA de Palafrugell es troba situat al número 74 del carrer Cases Noves.

El projecte Centre de Distribució d’Aliments s’ha implantat a diversos municipis de les comarques de Girona, atenent criteris de població, representativitat territorial, problemàtica social, interès i corresponsabilitat dels seus ajuntaments i entitats socials de territori, amb èxit. A aquest efecte, el 29 de novembre de 2013, es va signar un conveni marc entre la Diputació de Girona, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Privada Banc d’Aliments de les Comarques de Girona, la Fundació Obra Social La Caixa i Càritas Diocesana de Girona.