Begur obrirà per Setmana Santa un nou aparcament amb un centenar de places

Begur tindrà un nou aparcament amb un centenar de places que es posarà en funcionament ja aquesta setmana santa.

El nou aparcament de vehicles està situat a la finca que hi ha a l’accés principal al poble, al costat del giratori  el qual també servirà per dignificar l’entrada, està previst que entri en servei per Setmana Santa, segons ha afirmat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Serveis, Marià Renart.

Després del desbrossament de la finca, ara s’està condicionant la zona per rebaixar l’actual desnivell existent i adequar el seu entorn. A més, l’extrem est, a tocar el giratori, s’ubicarà un punt d’informació turística durant la temporada alta.

Canvis de circulació

L’adequació del nou aparcament, que ocupa una superfície de 8.748 metres quadrats, també comportarà una reordenació del trànsit del seu entorn. Així, per aparcar-hi caldrà entrar pel giratori, carrer de Carles d’Homs i carrer Urbanització es Valls, que només tindrà la direcció de sortida. El lateral d’aquest vial s’adequarà com aparcament per a autocars.

La finca, coneguda com la vinya de l’Artiga, està pendent de cessió, ja que està classificada com a zona verda pública, si bé, provisionalment, se li pot donar altres usos que no comportin la implantació de construcció.

A Begur sí hi ha aparcaments

L’Ajuntament, segons acord de la junta de govern del 2 de febrer passat, ha acordat arrendar-la un any amb pròrroga automàtica anual. Es fixa una renda anual de 3.000 euros, més l’IBI, que ronda els 400 euros.

La creació de nous espais d’aparcament a l’entorn de Begur és una de les prioritats que s’ha marcat l'equip de govern. L’any passat, ja van crear més de 350 noves places. “Volem trencar aquesta imatge de què a Begur no hi ha aparcaments”, ha assenyalat Renart, que ha volgut recordar que s’està treballant en nous espais a l’entorn del poble per convertir-los en zona d’aparcament abans de la temporada estival.