Begur impulsa un esplai per a nens i nenes de 6 a 13 anys

Foto: Ajuntament de Begur

L’esplai municipal de Begur, el primer del municipi, es va estrenar dissabte amb més de 20 infants de 6 a 13 anys. El nou servei municipal s’ha marcat tres objectius: conèixer el territori, incentivar la relació interpersonal i fomentar el voluntariat.

“Volem transmetre uns valors, normes i actituds”, ha assenyalat la segona tinent d’alcalde i regidora de Joventut, Maite Martín, que ha afegit: “Volem fomentar el voluntariat des de petits i mirar de col·laborar en qualsevol iniciativa que es demani des del poble”. D’altra banda, la regidora va explicar que s’està mirant les possibilitats de coordinació d’aquest nou servei amb el del parc de l’Arbreda , que ara es reactiva, i l’educadora social.

Esplai ubicat a l'Escola Doctor Arruga

L’esplai, ubicat en una aula habilitada de l’escola pública Doctor Arruga, està coordinat per la monitora Sandra Herrera, amb el suport d’altres monitores.

Una de les primeres accions a realitzar serà l’elecció del nom del servei entre els joves inscrits. La regidora ha manifestat la seva satisfacció davant el gran nombre d’inscrits i confia que la proposta, que ara funciona com a prova pilot, es consolidi.  Martín, a més, vol que el nou servei organitzi activitats amb col·laboració dels escoltes de Palafrugell. D’altra banda, l’alcalde, Joan Loureiro, va agrair als pares la confiança en aquest nou servei municipal.

L'esplai, que impulsa l’educació en el lleure, funcionarà els dissabtes de les 17 a les 20,30 hores. Si bé durant les vacances escolars, podrà restar obert fins a les 22 hores. Tot i això, es podrà flexibilitzar puntualment els horaris en cas que ho requereixen les activitats programades (acampades, tallers...). Entre les activitats programades, sempre dinamitzades per monitors, hi ha jocs, tallers, excursions, convivències.El preu del servei és de 10 euros mensuals.