Sandra Bisbe presenta 'Quan a totes les cases es treballava el suro'

El sector surer ha estat històricament de gran importància a la comarca del Baix Empordà, un motor econòmic molt important de viles com Palafrugell, Palamós o Sant Feliu de Guíxols.
 
Tot i que avui segueixi sent una indústria potent moltes fàbriques han tancat i d'aquells anys d'activitat en queden naus abandonades i sobretot els records. Per tal que la història no quedi en l'oblit hi ha persones com la Sandra Bisbe que a través de la conversa amb les persones grans vinculades al món surer intenta recuperar uns anys passats. A través de centenars d'entrevistes orals ha elaborat un estudi sobre les feienes submergides de la indústria surera, els treballs que, dones majoritàriament, feien a casa i cobraven en negre.
 
L'autora del llibre 'Quan a totes les cases es trevallava el suro' ha contabilitzat més d'un centenar de cases on es treballava el suro a Palafrugell i una quarantena de Begur. El llibre explica els casos de tantes famílies que s'acollien al treball domiciliari.
 
La biblioteca de Begur ha acollit la presentació d'aquest llibre de la col·lecció 'Dones amb nom propi' que ha editat l'Associació Suport a la Dona de Palafrugell.