Arriba la XVIII campanya gastronòmica del peix de roca de Begur

L’enòleg del Castell de Peralada, Delfí Sanahuja, considerat el millor enòleg català del 2015, donarà el tret de sortida  de la XVIII campanya gastronòmica del peix de roca de Begur amb una conferència, a les 12 del migdia, a la sala de plens de l’Ajuntament del municipi.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde, Joan Loureiro, i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. Seguidament, a la plaça de la Vila, hi haurà una degustació de tastets de peix de roca realitzats pels 13 establiments participants en aquesta edició acompanyats d'una copa de cava o de cervesa. La campanya, organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de Begur i que durarà fins al 5 de juny, es complementarà amb concurs de cuina popular amb peix de roca, guarniment d'aparadors, cinema, botiga al carrer i Begur en flor.

Els restaurants que participen en aquesta edició són Casa Juanita, Costa Brava, Fonda Caner, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina de l’Hotel Clàssic, Hotel Mas Ses Vinyes, Parador d’Aiguablava, Sa Caleta i Toc al Mar. Cada establiment oferirà un menú propi amb uns preus que oscil·len entre els 32 i els 78 euros. Així es podrà degustar des d’un suquet de peixos a un esponjós d’escórpora amb gelatina de cervesa i coulis de llimona i menta, passant per una sopa rostida de rascassa o un tiradito de rascassa i cítrics amb petita amanida de fonoll marí. La beguda per acompanyar els menús són vins i caves del celler Castell de Peralada o la cervesa Inedit de Damm.

La campanya gastronòmica, que va sorgir l’any 1997 per promocionar la gastronomia local i desestacionalitzar la temporada, es complementa amb una sèrie d’activitats diverses. El 6 de maig, dins de la Nit dels Amants del Cinema (NIC), es projectarà la pel·lícula de temàtica gastronòmica Un viaje diez metros. La projecció tindrà lloc al cinema Casino a les 10 de la nit i al final hi haurà un debat temàtic. El 14 de maig tindrà lloc la IX Fira del Mar i botiga al carrer. A més de la fira, que durarà tot el dia, la mainada podrà gaudir d’uns tallers que ha organitzat Xics a la plaça de la Vila, a les 11 del matí. Al mateix temps, es torna a celebrar el concurs d'aparadors, que també arriba a la novena edició, amb la col·laboració de l'Associació de Comerç i Turisme de Begur.

El dissabte 21 de maig tindrà el concurs de cuina popular Peix de Roca, que arriba a la novena edició. El concurs es farà la plaça de la Vila a les 12 del migdia. Els participants s’han d’inscriure a l’Oficina de Turisme i tenen de temps fins al 13 de maig. I del 27 al 29 de maig hi haurà Begur en flor, en què tot el poble apareixerà engalanat amb flors, però també música, murals de pintura, concursos...