La Platja d'Aiguablava obté la bandera blava i fa que el Baix Empordà en sumi 17

El Baix Empordà tindrà una bandera blava més aquest estiu. La platja d'Aiguablava obté la distinció  i es suma a les altres 16 platges de la comarca que gaudeixen d'aquest segell de qualitat.

This text will be replaced

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor ha donat a conèixer la relació de banderes blaves atorgades per un jurat internacional. En el conjunt de Catalunya hi ha 133 distincions, de les quals 30 són de la Demarcació de Girona. Una menys que l'any passat per la pèrdua de dues platges de Sant Pere Pescador, que queden mitigades per la incorporació d'Aiguablava.

Les mateixes platges que l'any passat

A la comarca a més de la platja begurenca mantenen la distinció Cala Montgó, Sa Riera, Tamariu, Canadell, Llafranc, La Fosca, Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni, Cala Cristus, Cala Rovira, la platja gran de Platja d'Aro, Sa Conca, Sant Pol i la platja de Sant Feliu de Guíxols.
Pel que fa als ports han rebut distinció blava l'amarrador d'Aiguablava, la Marina de Palamós, el Club Nàutic Palamós i el Port d'Aro.

Els camins de ronda també reben la seva distinció blava i en aquest cas el Baix Empordà en suma dos. El camí de ronda de Sant Pol i el de Torre Valentina. Es sumen al de s'Agaró

Els criteris que s'utilitzen per adjudicar el guardó són educació ambiental i informació, qualitat de l'aigua, gestió ambiental i seguretat i serveis, uns paràmetres que també es repeteixen en el cas dels ports esportius i els clubs nàutics.