S'inaugura el Mas d'en Pinc com a seu de l'Àrea de Medi Ambient de Begur

L'històric edifici begurenc del Mas d'en Pinc ha quedat inaugurat com a seu de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begur, en una experiència que vol ser un referent a la comarca del treball conjunt entre l'administració pública i la iniciativa privada. 
 
This text will be replaced
 
Més enllà de l'oficina municipal de Medi ambient, el Mas d'en Pinc servirà de lloc de treball de set empreses locals amb interessos en el descobriment i la conservació de la natura i el paisatge. El propòsit final és el d'unificar objectius d'un i altre sector. 
 
L'edifici compta també amb un laboratori pel que ja han mostrat interès l'Institut d'Oceanografia, l'Universitat de Barcelona i l'Universitat de Girona. A més a més, servirà com a oficina de Protecció Civil i s'hi ha estrenat una exposició permanent sobre la bailaora Carmen Amaya, que va viure els últims anys de la seva vida en aquesta masia. 
 
Als entorns del Mas d'en Pinc, en els que hi ha el projecte de plantar-hi horts socials i recuperar la vinya, s'hi han acostat desenes de ciutadans de Begur, així com bona part dels representants dels principals ajuntaments baixempordanesos, per presenciar un acte inaugural en el que s'han entregat les claus a les empreses que s'establiran a l'edifici i que ha comptat amb els parlaments de Joan Loureiro, alcalde de Begur,  Pere Saló, director a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, i Lluís Costabella, diputat de la Diputació de Girona.