Traslladen l'excedent de sorra de sa Riera a Llafranc

Una part de la sorra sobrant de la platja de sa Riera de Begur s'està traslladant aquesta setmana. Aquesta setmana es treballa en l'extracció d'un total de 1.500 metres cúbics de sorra que es transporten a la platja de Llafranc.
This text will be replaced
 
Al llarg de l'any sa Riera arriba a acumular uns 3.000 metres cúbics de sorra provinents de la costa de Torroella-L'Estartit. La seva orografia i posició geogràfica fa que la sorra quedi dipositada a la primera línia de mar d'aquesta platja begurenca, una realitat que fa anys que s'arrossega i amb el que de moment no s'hi ha posat mà. La solució definitiva vindria fer extreure la sorra que queda dipositida al fons del mar, el projecte d'aquesta operació es troba des del 2008 al Ministeri de Costes de Madrid, però no s'ha donat llum verda per poder-lo executar.
 
Els greus problemes ecológics que l'acumulació de sorra provoca a sa Riera i el seu entorn han portat a l'ajuntament a tirar endavant el transport de sorra a platges que precisament els passa tot el contrari, que perden superfície cada any. Un pedaç a un problema que només Madrid pot posar-hi solució.
 
L'extracció de sorra que puja un total de 17.000 euros ve finançada per l'ajuntament de Begur i el de Palafrugell assumeix el cost del transport. Aquesta no és la primera vegada que es trasllada sorra de sa Riera a altres platges de l'entorn, el 2013 va ser la platja de Sant Feliu de Guíxols la destinatària de l'excedent.