La Marxa Puja i Baixa de Begur es complementa, per primer cop, amb dos dies d’activitats de natura i esport

La marxa popular Puja i Baixa de Begur, que se celebra aquest diumenge, es complementa per primer cop amb una sèrie d’activitats dedicades a la natura i l’esport els dos dies abans a l’Espai Mas d’en Pinc. S’han programat  xerrades (natura, salut, joves, valors, muntanyisme...), exposició fotogràfica, rocòdrom, sortides, música, etc.

El programa de Natura i Esport començarà el divendres, a les 19,30 hores, amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “13 anys de perduts”, amb un audiovisual i diversos muntatges fotogràfics. Seguidament, hi haurà una conferència a càrrec d’Albert Bosch Riera, aventurer, emprenedor i escriptor. El dissabte hi haurà una xerrada sobre l’alimentació dels esportistes amb les especialistes Marta Figueras i Maria Josep Martí. I al vespre, una conferència del muntanyenc i guia, que ha fet l’Everest, Joan Belmonte. Sense oblidar ball, rocòdrom per a infants i joves, caminada fins al puig Rodó o sortides a la cova de l’Àngel.

La marxa, que arriba a la setena edició, es farà diumenge, tornant a variar el seu recorregut respecte a l’any passat. Seran 14 quilòmetres, amb sortida des de la plaça de la Vila a les 8 del matí. Es pot fer caminant o corrent, sol o en família, apte per a totes les edats i que pretén acostar a tota la gent de Begur i dels pobles del voltant el paisatge. L’any passat, la marxa, que organitza el club excursionista Els Perduts amb el suport de l’Ajuntament, va ser premiada com la millor caminada de l’Estat espanyol, segons la pàgina web Runedia.

La Puja i Baixa sortirà en direcció al Camí del Mar des d’on s’enfilarà cap a Son Moles i d’aquí s’agafarà el GR-92 direcció sa Tuna, passant pel mirador de sobre el Rec de ses Gralles i vorejant el litoral pels Italians fins al Semàfor i Ses Falguerines per arribar al Puig d’en Bona des d’on s’obtindrà una de les millors vistes de la Costa Brava, que s’allarguen des del Cap de Begur al Cap de Creus. Es baixarà per Sant Josep i es podrà descobrir un territori esventat i salvatge com és sa Punta d’Es Plom, una de les sorpreses d’enguany. De seguida s’arribarà a sa Tuna, on hi haurà el primer avituallament amb líquid, fruita, galetes i fruits secs.
Des d’aquícap a Aiguafreda, i d’es Cap Sa Sal cap a sa Nau Perduda, per continuar arran de mar passant pel corriol de ses Negres que portarà fins a les cales d’es Port d’es Pi i sa Riera, amb el segon avituallament. Pel camí de Can Quillu començarà la pujada cap al poble, passant pel dipòsit d’aigua i cap al corriol  on hi havia unes antigues vinyes i que ja vàrem descobrir l’any passat, on es podrà gaudir de fantàstiques vistes de la Costa Brava. Un cop a dalt s’arribarà a la pista que porta al Mas d’en Pinc on hi haurà el tercer avituallament i es farà una fotografia a tots els participants que més tard es penjaran al web. Des d'aquí l'habitual traca final amb la pujada al Castell pel carrer d’Es Garrigà i baixada fins a la Plaça de la Vila on hi haurà un bon esmorzar i un obsequi de la Marxa.