Sant Pere Safata, la cursa dels cambrers de Begur

 
Elegància, destresa i ritme van ser alguns dels requisits necessaris per participar a la segona edició de la cursa de Sant Pere Safata de Begur, una prova dirigida als cambrers i cambreres de la vila que consisteix en portar la safata plena de begudes i mitjançant un recorregut amb algunes proves pel mig els cambrers i cambreres han de demostrar la seva agilitat en el món de la restauració.
 
This text will be replaced
 
Per inaugurar la temporada d'estiu, des de fa dos anys el municipi de Begur, aprofitant la celebració de la Festa Major de Sant Pere, celebra el Sant Pere Safata, aquesta cursa que posa a prova els cambrers i cambreres begurencs i que els ajuda a començar la temporada passant una bona estona.
 
El recorregut de la cursa ret homenatge al patró de Begur, Sant Pere, i a la seva Festa Major ja que la prova se celebra al carrer que porta el seu nom. Una de les novetats d'enguany ha estat que a banda de la cursa els participants han acabat amb una prova de tirar cervesa per aconseguir 'la canya perfecta'.
 
Davant la dificultat de la prova, alguns van anar perdent begudes pel camí però d'altres van arribar amb la safata sencera. També n'hi va haver que van tenir temps de fer un petit ball a mig camí.