Una delegació sud-coreana de Cittaslow visita Begur

Carregats de càmeres i gadgets electrònics, amb un somriure cordial a la cara i molt atents i agraïts per l'acolliment que Begur els ha ofert. Així són els membres de la delegació sud-coreana de representants del moviment Cittaslow al seu país que ha visitat la vila begurenca aquest dilluns. 
This text will be replaced
 
Després d'aquest darrer cap de setmana, en el que 30 països de tot el món i més de 200 municipis van participar a l'assemblea general de Cittaslow a Portugal, diversos alcaldes i càrrecs de  poblacions de Corea del Sud van voler aprofitar els seu viatge per visitar Begur, municipi que consideren un referent a l'hora de combinar el turisme i la sostenibilitat.
 
El país asiàtic ara es troba immers en un "boom" turístic semblant al que es va viure aquí fa unes dècades i els seus responsables estan altament preocupats per poder combinar el model turístic de masses amb el manteniment de la indústria i el comerç tradicionals. És per això que s'han assegut a la sala de plens de la Casa de la Vila de Begur i han intercanviat opinions i dubtes amb l'alcalde Joan Loureiro, així com l'han convidat a visitar el seu país durant el proper mes d'octubre. 
 
Després de la recepció a l'Ajuntament i d'un intercanvi d'obsequis, els regidors locals han ensenyat Begur als delegats coreans amb una caminada que els ha portat fins a dalt del castell. Begur té la presidència de Cittaslow a l'estat espanyol i s'encarrega de coordinar tots els municipis de la xarxa estatal amb l'aplicació de polítiques de divulgació i expansió del moviment.