La Verge del Carme de Begur no salpa per mala mar

La mala mar va evitar que la verge del Carme pugés damunt les barques, però res va impedir que se li donessin tots els honors. Els pescadors van celebrar el dia de la seva patrona, com marca la tradició, amb una processó de barques i honors a la Mare de Déu.

En el cas de Begur, aquesta festivitat la va recuperar ja fa uns anys l'Associació de Veïns de Sa Tuna. Aquest dissabte una cinquantena de persones i onze embarcacions van prendre part en un acte que també vol servir d'homenatge als homes i dones professionals del mar i de record a tots aquells que hi han perdut la vida. 

La processó marítima, en què no va sortir, per seguretat, la imatge, però sí que es va fer l’ofrena floral davant la punta d’es Plom, va ser el moment culminant de la festa, que, per primera vegada, va aplegar gent de sa Tuna i gent de sa Riera. La mala mar no va impedir que un parell d’embarcacions de sa Riera, ben engalanades, sortissin cap a Tuna. Mentre, els de sa Tuna van treure la imatge de la Verge de la capella i la van portar fins a la platja, col·locant-la a la barca Llorenç. La mala mar, que cada cop anava a més, va frenar barquejar la Verge. Però una sèrie d’embarcacions de sa Tuna van sortir i juntament amb les de sa Riera van anar fins als afores de la cala, a la punta d’es Plom, i van fer l’ofrena floral, especialment en record de la gent que ha mort el darrer any. 

Un cop feta l'ofrena floral les embarcacions van tornar a Sa Tuna on hi va haver una cerimiònia religiosa i més tard hi va haver un àpat de germanor.