Obren Ses Negres de Begur després de 23 anys de veda

La zona de la reserva marina de Ses Negres, al litoral de Begur, s'obrirà a la ciutadania després de 23 anys de veda.
 
This text will be replaced
 
L'Ajuntament de Begur i la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya han presentat aquest dijous a la Sala de Plens del consistori begurenc el nou projecte que permetrà durant l'estiu, que un nombre reduït de visitants puguin observar els ecosistemes, la fauna i la flora de Ses Negres de la mà d'un guia o monitor. Els visitants hauran d'anar amb ulleres i tub, però sense ampolles d'oxigen ja que està prohibit el submarinisme i la pesca. 
 
El projecte limitarà l'activitat a dues visites diàries i un nombre reduït de persones que aniran acompanyades pels centres d'immersió registrats de la Generalitat. Les embarcacions que facin el recorregut per portar els visitants hauran d'amarrar-se a una boia ja que no podran llançar l'àncora.
 
Des de l'Ajuntament han volgut deixar clar que en cap cas volen que l'obertura controlada de Ses Negres esdevingui una promoció turística de l'espai i que, per tant, de cap manera es massifiqui, doncs és un espai que seguirà protegit.
 
Alguns veïns de la zona de Ses Negres estan preocupats per la massificació que podria produir-se a l'espai marí si no hi ha un control exhaustiu, però des de la Conselleria i el mateix Ajuntament han assegurat que hi haurà vigilància i sancions a qui no cuidi l'espai.
 
La reserva marina de Ses Negres de Begur va ser el segon espai marí protegit del litoral gironí, després de les Illes Medes ara fa 23 anys. Es tracta d'un espai de 80 hectàrees amb un molt bon estat ecològic que a partir d'aquest estiu s'obrirà de manera controlada al públic.