Cuba serà present a la fira d'indians de Begur

Begur ja fa el compte enrere per celebrar el que serà la tretzena edició de la fira d'indians que enguany estarà dedicada als teixits indians i la moda. La principal novetat d'enguany serà que la fira tindrà un convidat d'excepció. S'ha confirmat que la República de Cuba participarà i col·loborarà, per primera vegada, en la fira que Begur celebrarà del 2 al 4 de setembre.
This text will be replaced
Des del tancament de la fira 2015 l'Ajuntament de Begur ha treballat intensament per mirar de consolidar, impulsar i mirar d'incrementar l'oferta cultural i lúdica de l'esdeveniment. Una manera de fer-ho és aconseguir la complicitat de la república cubana. Fa uns mesos la mateixa còlsol general de Cuba a Catalunya, Mabel Artega, va visitar el municipi per conèixer en primera persona el passat indià de Begur i tot el patrimoni que l'acompanya.
 
Com cada any la fira gira al voltant d'una temàtica en la qual es fa especial incidència, podent conèixer moltes de les particularitats i els vincles amb Begur. En aquest cas serà la indústria tèxtil la gran protagonista d'aquesta edició. Una indústria que  va ser un dels motors del món indià i que al seu voltant es va crear una manera de vestir i decorar la llar.
 
Entre les novetats d'aquest 2016 hi ha la teatralització  de les visites guiades, l'exposició de peces originals, el concerts, un taller de decoració de barrets, una passejada de moda indiana o el comiat de l'indià Pere Coll. Una de les tres conferències que es porten a terme al llarg del cap de setmana anirà a càrrec de l'historiador i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i també es preveu la celebració d'un sopar oficial d'inauguració en una casa indiana.