Begur dedica l'exposició de la Fira d'Indians al món del tèxtil

Per anar fent boca abans de que arribi la XIII Fira d'Indians de Begur que comença el divendres 2 de setembre , des del 26 d'agost es pot veure a les Escoles Velles de la vila una exposició dedicada a la temàtica de la fira d'enguany: la moda i el teixit. La mostra, anomenada "Sobre teixits, colònies i indians. Una història d'ultramar", repassa el tema de la indústria tèxtil al món indià. 
This text will be replaced
 
El teixit va ser un dels principals llaços entre Catalunya i les colònies tèxtils d'ultramar i va establir vincles entre aquests dos territoris durant més de dos-cents anys. 
 
Des de matèries primeres, fins a rics productes manufacturats com ventalls, mocadors o vestits, passant pels empresaris que s'encarregaven de produir-los, comercialitzar-los o consumir-los es poden conèixer en una exposició que aprofundeix en una part molt rellevant de la història del nostre país. 
 
La mostra, comissariada per Joan Miquel Llodrà, ha estat possible gràcies a una estreta col·laboració entre moltes institucions provinents de municipis amb una important història tèxtil o indiana, com Arenys de Mar, Terrassa o Barcelona, que han cedit material i han ajudat en les tasques de documentació.