L'Ajuntament de Begur redueix el deute municipal fins al 25%

L'Ajuntament de Begur decideix amortitzar un crèdit bancari destinat a inversions de l'any 2010 que pujava a 780.000 euros i aconsegueix reduir l'endeutament municipal del 33% del pressupost del municipi fins al voltant del 25%.
This text will be replaced
 
Aquesta mesura es tira endavant després de s'aprovés en el ple celebrat aquest dimarts al consistori local una modificació de crèdits del pressupost d'aquest any amb un import total d'1.403.000 euros, possible gràcies a un romanent de tresoreria per a despeses generals positiu. 
 
Els 623.000 euros restants de la modificació de crèdits es destinaran a inversions reals, complementant partides ja existents o en noves actuacions. Des del govern begurenc s'ha volgut incidir especialment en tres punts: el manteniment i recuperació de camins, els pàrquings i la inversió extra en l'obra del camí de vianants de la carretera d'Esclanyà.
 
Aquest darrer punt va ser el més conflictiu del ple, i és que el projecte del camí de vianants presentava mancances que sobre el terreny s'han traduït en trams molt estrets que han demanat una partida extra de 40.000 euros per al seu arranjament. 
 
Pel que fa a les places de pàrquing, aquesta és una de les principals preocupacions del Govern, que veu com el municipi cada vegada ha d'absorbir més gent en temporada turística. Per fer-ho però, s'ha de procurar que les actuacions siguin respectuoses mediambientalment i que ofereixin espais als que se'ls pugui donar altres usos. 
 
Quant als camins s'ha vist que senders com el camí vell de Sa Tuna, el d'Es Quinze, el de l'Aigua o el camí de ronda de Fornells a Aiguablava presenten deficiències que s'han d'arranjar perquè se'n pugui fer ús sense que això comporti perills.