La Xarxa de Municipis Indians treballa per crear una ruta indiana per municipis catalans

La Xarxa de Municipis Indians treballa per crear una ruta indiana que pugui recórrer els diferents municipis indians de Catalunya. Alguns dels pobles que tenen patrimoni indià l'exploten turísticament com Begur amb visites guiades, fires i menús gastronòmics.
La tasca de la Xarxa de Municipis Indians és homogeneïtzar tota la feina que per separat es fa a cada poble en matèria indiana i poder oferir a nivell turístic una ruta amb aquesta temàtica.
 
This text will be replaced
 
La ruta inclouria també establiments privats com hotels amb temàtica indiana i restaurants amb menús gastronòmics que inclouRIen plats tradicionals cubans com l'ajiako o el mateix arròs a la cubana.
 
Actualment una desena de pobles estan addherits a la Xarxa de Municipis indians que va néixer fa 11 anys precisament arrel de la Fira d'Indians de Begur. Oer formar part de la Xarxa els municipis catalans amb tradició indianahan de complir uns requisits mínims: que existeixi justificació històrica, presència d’elements materials i capacitat d’organització del municipi.  Els que ja en formen part sónel mateix Begur, Palafrugell, Calonge, Tossa de Mar, Lloret, Arenys de Mar, el barri de Sant Andreu a Barcelona, Sant Pere de Ribes i Torredembarra. A ells s'hi han afegit darrerament Tossa de Mar i Sitges i es preveu que durant la tardor s'hi afegeixin també Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Vilassar de Mar.
 
Arreu de Catalunya hi ha més de 50 pobles indians.