Milers de persones han gaudit de la fira d'indians més cubana

La Fira d'Indians de Begur està plenament consolidada al calendari de milers estiuejants que decideixen acomiadar el bon temps i les vacances a la Costa Brava en aquesta fira que recorda el passat indià dels begurencs.
El protocol marca vestir amb roba fresca i blanca i un barret per protegir-se del sol, els visitants ho saben i els carrers de Begur queden banyats de blanc. És el públic però sobretot el poble el culpable que la fira hagi crescut tant en només 13 anys. La gent de Begur hi aposta i s'ho creu i el públic es multiplica any rere any.
 
This text will be replaced
 
Aquesta fira s'ha convertit en una gran festa al carrer. El ritme cubà sona per tots els racons del nucli històric de la vila, a cada pas hi ha barres on se serveixen milers de mojitos i també hi ha espai per la gastronomia que ha anat guanyant terreny a la fira. Activitats lúdiques per tots els públics i durant tot el dia que es complementen amb la vessant més cultural de la Fira dels Indians, divulgar la història dels 'americanos', begurencs que un dia van decidir anar a cercar la fortuna a Amèrica i van tornar enriquits. Retornats a la Costa Brava van construir-se ostentoses cases i van contribuir així a canviar el patrimoni arquitectònic de poblacions com Begur on avui es conserven les cases indianes. Els americanos van portar també gastronomia i tradicions cubanes que van encaixar a la perfecció entre la societat catalana que admirava allò forani. Aquest any la fira s'ha dedicat als teixits i a la moda indiana i per això se n'ha fet una exposició a més de conferències on es parlava d'aquesta indústria.
 
La XIII edició de la Fira dels Indians s'ha salvat de la pluja que en les anteriors edicions havia aigualit la festa. Amb una calor fins i tot molesta els visitants han gaudit de la que es concep a nivell turístic com la darrera festa de l'estiu. L'Ajuntament que és l'organitzador de la fira està molt satisfet de l'e`xit que han assolit aquest any els indians i ja preparen amb entusiasme la propera edició.