La conservació del litoral, tema central del Begur Sotaigua 2016

El litoral i el fons marí de Begur es poden considerar exemples molt representatius de què significa la Costa Brava. Els seus racons i secrets submarins són molt apreciats per tothom qui els descobreix. En aquest contetxt idílic el municipi begurenc ha celebrat aquesta setmana el Begur Sotaigua 2016.
This text will be replaced
 
Una fira dedicada principalment al submarinisme però també a tot tipus d'activitats aquàtiques ha estat l'eix principal d'unes jornades que serveixen per sensibilitzar sobre la conservació del litoral. 
 
Més enllà de les parades ubicades a la Plaça de la Vila, Begur ha ofert un programa d'activitats molt complet, començant per una sèrie de tallers amb les escoles municipals. Durant la setmana els nens van baixar fins a la platja on els submarinistes els van fer explicacions sobre el funcionament dels seus equipaments i les activitats que realitzaven. 
 
El dissabte va començar amb un esmorzar de pescadors a la platja de Sa Riera i va continuar amb diversos debats i projeccions d'audiovisuals. El dia va finalitzar amb l'entrega de premis de l'edició zero d'un concurs que, a partir de l'any que ve, becarà projectes referents a estudis del mar i biologia marítima. 
 
El Begur Sotaigua va ser una inicativa que va néixer gràcies a una entitat de voluntaris homònima provinent de l'associació de comerciants i que té com a finalitat recuperar i conservar el litoral local.