Begur vol eradicar l'alga invasora trobada a Ses Negres

L'espai municipal Mas d'en Pinc de Begur ha estat aquest dijous el centre de la jornada de treball sobre l'alga invasora que es va detectar aquesta tardor a Ses Negres. Aquesta alga d’origen australià és una de les cent espècies amb més potencial invasor de la Mediterrània
i causa un gran impacte ecològic sobre la comunitat vegetal autòctona. Un problema que requereix l’estudi de tècnics i científics que durant tota la jornada han intentat debatir-hi una solució.
 
This text will be replaced
 
La jornada a començat amb una presentació que ha comptat amb la presencia de l’alcalde de Begur, Joan Loureiro i el president de l’associació Sotaaigua, Jordi Barreda.  De fet, la jornada s’ha dividit en dos grups de treball. Uns han anat a fer una immersió a la reserva per observar l’abast de l’alga invasora i l els altres han realitzat un taller sobtre observadors del mar.
 
A la tarda, la jornada ha continuat amb una conferencia informativa a càrrec de Maria Garcia del Centre d’Estudis Avançats de Blanes conjuntament amb Emma Cebrián, investigadora d’espècies invasores. Entre els presents a la jornada hi havia Joan Ylla, cap de la Secció de Protecció del Litoral, responsables de la reserva, forestals i el secretari eurodiputat Francesc Gambús.