A partir del curs que ve l'Escola Pere Roselló i el Pavelló de Calonge funcionaran amb una caldera de biomassa. L' Ajuntament aposta per aquest sistema de generació d'energia en el marc dels esforços per reduir la factura energètica i l'emprempta ecològica del poble. La instal·lació es nodrirà d'estella mitjançant injecció neumàtica i preveu en un futur també donar servei a la llar d'infants la Palmera. 
 
El Festival de Música de Calonge celebra 50 anys de manera interrompuda. Per commemorar aquesta efemèride, el municipi de Calonge ha organitzat un acte al Castell Medieval on s'ha destapat una escultura en honor al festival. 
 
Les dones d'entre 25 i 40 anys són el perfil majoritari entre els clients que contracten les seves vacances al municipi de Calonge i Sant Antoni. Aquesta informació es desprèn del pla estratègic de platges que des d'aquest any s'ha implantat a Calonge i que, entre moltes altres coses, ha servit als ensos de turisme locals per saber com plantegen les vacances els usuaris de les platges de la població, als que es tracta de clients.   
 
L'Empordà és una de les zones amb més potencial enoturístic d'Europa i per tal d'ensenyar els seus productors de vi a vendre's aquest divendres s'ha impulsat la quarta Enoconference, la jornada professional de referència d'enoturisme a Catalunya emmarcada en el Festival Vívid
 
Els càmpings gironins estan d'enhorabona. L'Associació de Càmpings de Girona celebra 40 anys i travessa un gran moment en plena època de creixement del sector. Aquest dimarts el Castell de Calonge va servir d'escenari per a aquesta celebració que va comptar amb la presència del Conseller de Treball Jordi Baiget i va acollir l'estrena de l'exposició itinerant "El càmping, un estil de vida".  
 
Fer un retrocés fins a l'Edat Mitjana i passar una diada en família carregada d'activitat. Aquesta és la proposta que ha ofert el Mercat Medieval de Calonge al llarg d'aquesta Setmana Santa en una assenyalada 20a edició d'aquesta fira més que consolidada. 
 
Calonge impulsarà la recollida d'escombraries porta a porta per incrementar el percentatge de recollida selectiva i beneficiar alhora la butxaca del contribuent, que podria veure com a curt termini es congela la taxa d'escombraries.
 
Entre aquells qui es volen comprar un cotxe tenen molt pes els que trien per l'opció del vehicle de segona mà o quilòmetre zero. Tots ells aquest cap de setmana han gaudit d'una bona oportunitat amb la celebració de la vuitena fira del Vehicle Low Cost de Sant Antoni de Calonge. 
 
A diferència d'anys anteriors, les tres escoles de Calonge i Sant Antoni han celebrat plegats la tradicional festa de l'arbre. Tots els alumnes de 1r de primària han aturat aquest dijous les activitats normals per reunir-se al parc del Collet.
 
Aprofitant la millora del sector econòmic vinculat a l'habitatge i després de nou anys des la seva última edició, torna l'Expohabitat a Sant Antoni de Calonge. El certamen que se celebrarà el 29 i 30 d'abril i 1 de maig al recinte firal del municipi presentarà una mostra renovada respecte a les edicions anteriors. En aquesta quarta edició apostaran per l'aspecte mediambiental, la construcció sostenible, l'arquitectura bioclimàtica i les noves tecnologies.
 
Més de 600 ballarins s'han trobat aquest diumenge a Sant Antoni al primer campionat de dansa urbana de la Costa Brava.
 
L'Ajuntament de Calonge ha dissolt l'organisme públic tutelat que s'encarregava de gestionar el conjunt d'obres i reformes urbanístiques de la urbanització Mas Pere. L'EPEL s'ha elimitat amb els vots dels tots els regidors amb representació a l'Ajuntament.  
 
Aquest cap de setmana té lloc la cita per excel·lència per a molts caminants i corredors de les comarques gironines: l'Oxfam Trailwalker. La prova solidària aconsegueix adeptes arreu i cada vegada són més les iniciatives que neixen en forma d'equips.
 
El projecte dels espigons de Sant Antoni seria de màxima prioritat per part de l'Estat. La voluntat del Ministeri de Costes és desencallar aquestes obres el més aviat possible. L'alcalde del municipi, Jordi Soler, té constància que una vegada es disposi de finançament Costes preveu tirar endavant aquest projecte història que ha d'acabar amb els danys que els temporals de certa intensitat provoquen amb la façana marítima de Sant Antoni de Calonge.
 
A partir de l'abril aquestes taules, cadires i despatxos bulliran d'activitat. El viver d'empreses de Calonge i Sant Antoni ja està a punt per rebre les primeres empreses que operaran des d'aquí i intentaran fer créixer el seu negoci.
 
El Club de Tir Olímpic Calonge - Sant Antoni ha celebrat la primera fase del Campionat de Catalunya perquè els socis del club es renovessin la llicència d'armes pels propers 3 anys.
 
La Fundació Remença XXI està fent un recull d'una seixantena de varietats de cep exclusives de terres calongines. Els pagesos que integren la fundació estan treballant per replantar aquestes espècies a la muntanya, l'entorn original al qual pertanyien abans de l'arribada de la filoxera al Segle XIX. 
 
Són 35 persones emprenedores les que s'han trobat a Sant Antoni per teixir xarxa i sinergies. El tradicional joc de l'assassí ha estat l'excusa per trencar el gel entre els qui han participat en aquesta jornada de treball en xarxa organitzada per la xarxa de vivers empresarials de les Comarques Gironines.
 
La Biblioteca Pere Caner de Calonge ha creat un nou espai d'interès centrat en la música de Sardana i la Cobla. Aprofitant la celebració dels seus 10 anys, la Biblioteca ha organitzat una setmana dedicada a aquesta tradició catalana tan arrelada al territori calongí. L'acte de presentació del nou espai d'interès Calonge Terra de Músics s'ha celebrat aquest divendres i ha comptat amb una taula rodona amb tres músics especialitzats en aquest gènere.
 
Al pla de Calonge a tocar de les vinyes i amb les Gavarres d'escenari s'hi troba aquest espai. S'anomena El Caliu i és un espai d'acompanyament respectuós dels infants d'entre 2 i 6 anys. Des del Caliu acompanyen als infants en els diferents processos evolutius pels que passen en aquesta etapa de la infància. És una alternativa a l'escola bressol i a l'educació infantil i la seva gran aposta és que l'infant estigui en ple contacte amb la natura, en conegui els seus cicles i la gaudeixi.
 
La Costa Brava es convertirà el mes de maig en referent mundial del turisme inclusiu en un congrés internacional de turisme actiu per debatre un model turístic apte per tothom.
 
La capital de Catalunya (almenys pel que fa a l'energia i les mines) és Calonge. El Castell ha estat l'escenari de la reunió de coordinació de la Direcció General d'Energia i Minies de la Generalitat amb tots els serveis territorials del país i alt càrrecs del departament.
 
Comencem el dia i seguim amb l'alerta del Pla INUNCAT activada a la Costa Brava centre. Tot i que aquest matí ja no plou el temporal marítim de llevant segueix encara picant amb força en alguns punts de la costa.
 
Calonge està d'enhorabona. Aquest dissabte s'ha celebrat que fa deu anys que la Biblioteca Pere Caner va obrir les seves portes i, des de llavors, milers de calongins i visitants han pogut gaudir de les seves instal·lacions, del material que conté i de les activitats que s'hi organitzen. Sense anar més lluny, el darrer any s'ha tancat amb una xifra que ronda els 35.000 visitants.  
 
403 calongins han participat en el procés de participació que impulsava l’Ajuntament de Calonge per tal d’escollir a quins projectes es destinaven fins a 50.000 € del pressupost municipal d’inversions.
 
Veïns de Sant Antoni han entrat al registre de l'Ajuntament de Calonge més de 700 signatures reclamant una solució als robatoris que s'estan succeïnt al nucli costaner.
 
Tornada a la normalitat després de viure l'experiència del Dakar. Txema Villalobos ja treballa al seu petit taller de Calonge després de ser un dels catalans que va participar en un dels raids més durs del món.
 
Troncs, pedres i brutícia s'amunteguen en diversos trams de la platja de Sant Antoni després d'un cap de setmana de temporal i onatges que puntualment han arribat las 10 metres d'altura. 
 
Calonge-Sant Antoni, així és com es podria passar a dir el municipi de Calonge. L'alcalde, Jordi Soler, avançava en el programa 'Parlem amb l'alcalde' que avui mateix signava un decret d'alcaldia per iniciar els primers tràmits d'aquest canvi de nom.
 
Els calongins decidiran en què s'inverteixen 50 mil euros del pressupost municipal d'inversió. L'Ajuntament de Calonge engega dilluns un procés participatiu a través del qual els mateixos ciutadans podran votar entre 7 projectes que se'ls hi proposen, quins consideren que són prioritaris.
 
Que faci fred no hauria de ser notícia, agricultors com en Lluís Molla, del Mas Molla de Calonge recorden que aquests dies de fred intensa eren habituals a la zona dècades enrere i que, de fet, és positiva per les vinyes i els fruiters de la zona.
 
El calongí Txema Villalobos ha complert el seu objectiu de finalitzar amb èxit el Dakar 2017 com a copilot d'Isidre Esteve. Aquest tàndem triomfador va fer un lloc 35è lloc en categoria absoluta de cotxes a l'Argentina a la prova de conducció que és indiscutiblement la més dura del món. 
 
Els patges reials han arribat aquest dimecres a la tarda a la platja de Sant Antoni de Calonge. Com ja és tradició han arribat des del mar amb una barca i Calonge els ha acollit amb un gran campament i amb l'espera de més de 3.000 persones, entre ells molts nens que han pogut lliurar amb il·lusió la seva carta. 
 
Calonge-Sant Antoni és el tercer municipi de la Demarcació de Girona que més habitants ha guanyat el 2016 després de Girona i Figueres.  Els dos nuclis han guanyat 189 veïns i comparteixen rànquing amb Sant Feliu de Guíxols (174) i Torroella de Montgrí i l'Estartit (118), tots ells amb més de 100 habitants nous al padró municipal.
 
Una celebració no fa festa si no es remulla amb un alcohol de qualitat. Amb l'objectiu de brindar per l'any nou, són molts els qui aquests dies es dirigeixen a la botiga especialitzada per buscar alguna recomanació diferent que se surti de la norma i ajudi a acomiadar el 2016 per la porta gran i donar la benvinguda al 2017.
 
Ell és en Chema Villalobos, un calongí que en 48 hores marxarà per participar al Dakar 2017. Ho farà al costat del veterà Isidre Esteve qui fa un temps va demanar a Villalobos que fos el seu copilot. 
 
Santa Cristina d'Aro ha donat lllum verda al pressupost pel 2017, una aprovació inicial que es va tirar endavant amb un retrat igual al de l'any anterior. Vots favorables de l'equip de govern d'Esquerra Republicana, Partit Socialista i Guanyarem Santa Cristina amb el suport dels grups de Convergència i Unió i Junts per Santa Cristina. Emprenedors per Santa Cristina i el Partit Popular, van votar-hi en contra. 
 
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 7a edició del Calonge Vila de Nadal, una fira repleta d'activitats que han activat un cop més el poble calongí. 
 
El nou viver d'empreses Alta Mar de Sant Antoni ja és una realitat. Aquest dijous s'ha inaugurat aquest nou espai que acollirà durant les properes setmanes els emprenadors que volen arrencar una empresa i que amb aquest nou equipament Calonge els hi dóna unes facilitats per establir-se al municipi.
 
Una seixantena de veïns visiten el poble granadí d’Otívar, municipi agermanat amb Calonge des del 2006
 
Calonge i el municipi d'Otívar celebren 10 anys d'agermanament. Per commemorar aquest aniversari una expedició de calongins marxarà del 5 al 9 de desembre a la població andalusa coincidint amb les festes patronals de la Immaculada. 
 
El solar de l'avinguda Pau Casals de Sant Antoni que durant els mesos d'estiu ja s'utilitza d'aparcament s'adequarà com a tal a prinicipis d'any.
 
El jutjat d'instrucció de Sant Feliu de Guíxols ha arxivat les 3 denúndies que dues associacions de propietaris de l'urbanització Mas Pere de Calonge havien presentat contra l'alcalde, el regidor d'urbanisme i els funcionaris de l'ajuntament.
 
Omplir d'activitats els equipaments esportius per dinamitzar l'economia del territori. Aquest és un dels objectius que la Generalitat de Catalunya té en matèria esportiva de cara els propers anys i que s'ha posat sobre la taula durant les ponències del Cercle d'Infraestructures. 
 
 Aquest cap de setmana s'han celebrat a Calonge diverses activitats relacionades amb el món del vi i de la terra en general.
 
La Policia Local de Calonge insta al govern municipal a augmentar la plantilla de cara el 2017. Durant els parlaments de la celebració del dia de la patrona el cap del cos policial ha fet balanç de les actuacions que s'han portat a terme al llarg d'aquest any i ha emplaçat a l'alcalde a ampliar el nombre d'agents. 
 
Calonge treballa per tenir enllestida una nova pista d'educació viària. Aquest nou equipament s'incorporarà a la zona verda compresa al parc públic situat al costat de l'Escola La Sínia consolidant l'aposta de la població per fer d'aquesta qüestió un eix central de la formació dels estudiants de primària. Es tracta d'un parc infantil de trànsit d'uns 1.000 metres quadrats i en forma de triangle que comptarà amb tres zones diferents. 
 
Rostit, vedella amb bolets, canelons o peus de porc amb cargols, tots ells són plats de Festa Major, elaboracions tradicionals de la cuina catalana, les especialitats de l'àvia que cuina pels seus. Els calongins estaven aquest cap de setmana de Festa Major i un any més han celebrat el concurs de cuina de Sant Martí.
 
La policia ha atrapat a Saragossa el lladre dels Tous que el 18 d'agost del 2015 va fugir del país després de protagonitzar una persecució a alta velocitat quan els Mossos d'Esquadra el volien detenir per assaltar un xalet a Calonge.
 
Aquest va ser el moment en què els ciutadans i visitants de Calonge van veure brollar les primeres gotes del vi nou d'enguany.
 
Ja fa 10 anys que les exposicions que organitza el Club Motor Clàssic Calonge obren la Festa Major del nucli calongí. Una dècada ha passat de les primeres activitats que organitzava l'entitat i que sumen 22 exposicions de temàtica molt diversa, ral·lis, trobades de vehicles clàssics i també la publicació de 3 llibres sobre la gent de Calonge i pels calongins.
 
Una cinquantena de persones han participat al tast maridat de vins de la ruta del vi DO Empordà amb flors silvestres de la Costa Brava que s'ha celebrat a l'ermita del collet Sant Antoni de Calonge. Aquesta innovadora proposta s'enmarca en la Festa del Vi Nou. 
 
Ensenyar les claus per col·laborar en els continguts de la Viquipèdia. Aquest és l’objectiu principal de les activitats organitzades per la Biblioteca Pere Caner de Calonge que s'han fet aquesta setmana entre la gent gran del municipi i els estudiants de secundària.
 
Calonge segueix en pas ferm l'aposta per millorar la promoció econòmica de la població. Un exemple és la creació de la marcaAlta Mar que neix com a plataforma de negocis per promoure l'emprenedoria i també atraure empreses al municipi
 
Com diu la dita, per Sant Martí en surt el millor vi. És per això que quan arriben aquestes dates a Calonge celebren la Festa del Vi Nou. Aquest any s'enceta la desena edició amb noves propostes innovadores i originals que giren al voltant del món del vi i de les vinyes.
 
L'Amic rosat de Clos d'Agon ha estat escollit el millor vi rosat de Catalunya i el segon millor vi de l'Empordà. Els Premis Vinari han reconegut aquest producte d'entre les 850 referències que van entrar a concurs. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit, l'EMD i Ports de la Generalitat s'han reunit per tractar els aspectes tècnics del nou Passeig Marítim de l'Estartit. Les obres comprenen la franja que va des de l'últim tram del moll de ribera fins a la rotonda d'entrada a la zona portuària. Està previst que s'executin entre els anys 2018 i 2019.
 
Si algun circ té pensat créixer en un futur no gaire llunyà que vingui a Calonge que hi trobarà una bona pedrera.  L'Associació Pengim Penjam ha engegat un curs més l'escola de circ al municipi i de nou les inscripcions han demostrat que és una de les activitats extraescolars més valorades.
 
Amb unes platges que són el principal motor econòmic de la població i un turisme que, tal i com s'ha pogut comprovar el darrer estiu, és cada vegada més nombrós, Sant Antoni de Calonge té en la gestió d'aquests espais els seus principals reptes. És per això que aquest divendres i aquest dissabte s'hi van organitzar les primeres jornades sobre "Noves tendències en el turisme".
 
Són estudiants de turisme i estant interessats en debatre sobre noves tendències d'aquest sector. El Castell de Calonge ha acollit la jornada de fomració Noves Tendències en el turisme que ha aplegat més de 120 persones.
 
L'Associació de Comerciants de Calonge rebrà 7 mil euros fruit d'un conveni amb l'Ajuntament del poble i la Cambra de Comerç de Palamós per tal de seguir creixent i per expandir la seva activitat.
 
El nou viver d'empreses de Calonge i Sant Antoni obrirà el 15 de desembre. Les obres d'aquest nou equipament, situat al Palau Firal de Sant Antoni, avancen sobre el calendari previst i aquests dies s'està ultimant els darrers detalls per dotar el viver de la màxima funcionalitat. 
 
La reparcel·lació de la urbanització Mas Pere de Calonge ha tornat a encendre el plenari municipal. Des de l'oposició el grup AVANCEM MES ha preguntat una vegada més sobre l'aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació amb el que s'hi treballa des de fa anys.
 
Durant els darrers dies s'ha celebrat a tota Europa la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. A Calonge i Sant Antoni ja fa anys que s'hi adhereixen.
 
ERC de Calonge i Sant Antoni  ha organitzat un taller de participació ciutadana sota el títol Quin Poble Vols?. Es tracta d'una activitat que es farà el dissabte 1 d'octubre a 2/4 de 8 a la Sala Fontova de Calonge i el diumenge 2 d'octubre a 2/4 d'11 al Teatre Mundet de Sant Antoni.
 
Els cellers viuen la seva millor època de l'any, si més no la que concentra més activitat i moviment: la verema. Conscient d'això, l'Ajuntament de Calonge, vila de gran tradició vinícola, ha organitzat al llarg d'aquest cap de setmana activitats en diversos dels seus cellers, ja siguin de pagès o reconeguts per la DO Empordà, per acostar l'activitat de veimar a tots els públics amb l'anomenada "Verema&Família".
 
El proper estiu el passeig marítim de Sant Antoni lluirà una nova placeta. Aquesta primavera el nucli costaner va patir una important transformació a la primera línia de mar que des del govern valoren molt positivament i amb satisfacció per l'ús que els veïns i visitants han donat a les 3 noves placetes creades amb aquesta obra.
 
Prop del 90% dels 850 alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni no van anar a classe aquest dilluns a la tarda per protestar per la negativa d'Ensenyament a atorgar-los la jornada compactada
 
La Comunitat Educativa de Calonge-Sant Antoni ha començat el curs en peu de guerra. Les AMPAs de les tres escoles del municipi han demanat que els nens i nenes no anessin a l'escola aquesta tarda per reclamar la jornada compactada.
 
Desenes de nens i nenes han travessat la porta que les transforma de fills i filles en alumnat dels seus respectius centres educatius. Amb alleujament, després d'unes llargues vacances d'estiu, els pares i mares, han assaborit el retorn a la rutina i també algun avi o àvia pot començar les seves particulars vacances.
 
La verema ja està en ple rendiment al Baix Empordà. El celler Clos d'Agon de Calonge és un dels diversos cellers de la comarca que aquest principi de setembre han iniciat la verema.
 
El Festival Internacional Costa del Jazz se celebrarà a Sant Antoni de Calonge els dies 9 i 10 de setembre.
 
La comunitat educativa de les escoles de Calonge començaran el curs amb una protesta. Les AMPA's de les tres centres educatius de primària del municipi han convocat a totes les famílies perquè dilluns a la tarda no portin als nens i nenes a l'escola.
 
Més d'un miler de persones han utilitzat el servei de bany adaptat que disposa la platja de Sant Antoni de Calonge. La platja de Sant Antoni és una de les moltes platges del Baix Empordà que ofereix aquest servei a persones amb la mobilitat reduïda.
 
Repassem els actes que organitza el grup local d'ERC a Calonge i Sant Antoni per la Diada Nacional de Catalunya. En parla Martí Fonalleras.
 
Sant Antoni de Calonge ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major. L'Ajuntament ha organitzat activitats per a totes les edats, des del tradicional correfoc fins a espectacles infantils com el que es va celebrar aquest dissabte a la plaça de la Llibertat.
 
A ritme de swing desenes de ballarins van deixar-se anar aquest diumenge al passeig de Sant Antoni per reivindicar el lindy hop, un ball de moda durant els anys 20 i 30, sobretot als Estats Units, que avui dia està guanyant adeptes.
 
A l'estiu, qui més qui menys, tothom va a fer una caminada a la platja. Sense cap més pretensió que aquesta els gegants de Calonge fan cercaviles periòdicament cada any els mesos de juliol i agost al Passeig de Sant Antoni. El dissabte passat va ser una d'aquestes ocasions. 
 
A l'estiu les guinguetes o més conegudess com 'xiringuitos' s'emplenen de persones amb ganes de gaudir de la platja tot prenent o menjant alguna cosa, però a Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge, la cosa va molt més enllà.
 
Un incendi va cremar aquest dilluns una zona de 4.200 metres quadrats de matolls a Sant Antoni de Calonge a l'entorn de Puig Ses Forques. El foc va començar a tres quarts de 5 de la tarda al costat de la finca adjacent a la futura Escola la Sínia. 5 dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat i 2 mitjans van actuar per apagar el foc, qeu es va donar per controlat al cap d'una hora. No va ser necessari desallotjar ningú.
 
Una nena de 3 anys va morir ahir a la tarda en una piscina privada de Calonge. Els fets van passar poc abans de 3/4 de 8 del vespre quan una nena es banyava al carrer Isidre Nonell, la piscina d'una finca privada a l'urbanització Mas Pallí i es va ofegar. 
 
Calonge ha dit adéu aquest cap de setmana al 49e Festival Interludi amb la satisfacció de la feina ben feta. El certamen calongí ha tancat amb dues apostes potents, la Nit Pop Interludi i la Nit de postres de Músic, dos clàssics del festival que s'han convertit en un emblema de la marca. 
 
Sant Antoni de Calonge s'ha calçat les bambes aquest dissabte per viure una nova jornada esportiva solidària. Aquesta és ja la catorzena edició de la Milla Urbana, una activitat esportiva del tot consolidada a la població que des de fa tres anys destina una part dels beneficis a la recerca per la malaltia Atàxia de Friedreich, que pateix una veïna de Calonge.
 
Èxit aclaparador a la tercera edició del Costa Brava Fashion Weekend.
 
Sant Antoni de Calonge es converteix en la capital de la moda de la Costa Brava aquest cap de setmana. Aquest divendres arrenca el Costa Brava Fashion Weekend, una tercera edició d'aquest esdeveniment que barreja la moda, la gstronomia, la música i enguany hi suma l'art.
 
L'ajuntament de Calonge ha posat en marxa dues màquines d'autoservei per liquidar els tributs i les taxes. Amb aquests aparells, instal·lats a les Oficines d'Atenció Ciutadana de Calonge i Sant Antoni, els ciutadans que no vulguin domiciliar els seus rebuts al banc podran fer la gestió ells mateixos de forma àgil i senzilla. 
 
El Festival de Música de Calonge Interludi ja ha arrancat una nova edició. Enguany Interludi fa 39 anys i per aquesta ocasió han preparat una sèrie de concerts molt variats i alhora de molta qualitat.
 
Joan Maria Garcia va ser nomenat ahir al vespre nou Síndic de Calonge i Sant Antoni. El ple va votar sense cap vot en contra una figura que haurà de vetllar pels drets dels ciutadans davant l'administració.
 
Josep Cargol, President del Centre d'Estudis Calongins Colònico, ens parla dels actes de la XXX Trobada Cultural de Calonge
 
Que l'havanera gaudeix de molt bona salut és un fet. Es pot veure en la gran resposta de públic que tenen trobades tradicionals com les de Calella de Palafrugell o Platja d'Aro, però queda encara més palès quan cantades molt joves aconsegueixen atreure una gran quantitat de gent. Aquest és el cas de Sant Antoni de Calonge, que va acollir aquest dissabte la seva 2a Cantada d'Havaneres i Boleros
 
Sant Antoni de Calonge ha renovat l'espai nadó que té instal·lat a la platja. A banda de millorar bona part de la insfraestructura la inversió que puja un total de 22.000 euros ha servit per col·locar una caseta de serveis nova de 12 metres quadrats i ampliar la zona d'ombra amb una nova pèrgola.
 
El castell de Calonge s'ha transformat en els darrers anys però a la memòria de molts calongins encara hi queden les imatges de com fou la fortalesa calongina. La memòria s'esborra amb el pas de les generacions però la documentació gràfica es pot preservar i si hi ha un calongí que això ho tingui clar aquest és en Josep Fort.
 
  Quim Masferrer va ser l'encarregat de fer el pregó de la Festa Major de Calonge, un pregó conduït pel conegudíssim actor que, sense deixar de banda la filosofia característica d'El Foraster, va aconseguir treure milers de rialles a tots els assistents.
 
 El passeig i la platja de Torre Valentina de Calonge han estat el punt de trobada del Mulla't, l'esdeveniment que s'ha celebrat aquest diumenge a diferents platges i piscines de Catalunya.
 
Parlem amb l'Albert Ros sobre les activitats dins el marc del "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple 2016" a Calonge - Sant Antoni i amb l'Agna Egea sobre les seves vivències i el seu blog "La EM no me para".
 
L'Ajuntament de Calonge és un dels afectats de les investigacions dels contractes amb Efial. Aquets migdia el Jutjat d'Instrucció Núm 1 d'El Vendrell ha requerit al consistori calongí tota la informació relacionada amb els contractes existents entre l'ajuntament i qualsevol entitat que depengui d'ell i les empreses Efial Consultoria, Oliver Camps i CGI. L'Ajuntament ha d'entregar la documentació sol·licitada des de l'any 2009. Des del govern han anunciat total transparència i col·laboració amb el cas.
 
Sant Antoni de Calonge vol tornar a fer de la cantada d'havaneres una nit multitudinària. Coincidint amb el dia de la verge del Carme la platja de Sant Antoni acollirà la cantada d'havaneres i boleros. 
 
Una de les viles baixempordaneses que porten més anys apostant per la bona música és Calonge, que de cares a aquests mesos de juliol i agost ja ha presentat el cartell del 6è Interludi, que a la vegada és el 49è Festival de Música de Calonge. L'Interludi d'enguany estarà estructurat en quatre nits temàtiques. 
 
Les escoles de Calonge-Sant Antoni han presentat els audiovisuals que han treballat durant el curs sobre el Medi Ambient.
 
Lluny ens queden aquestes imatges del castell de Calonge. A hores d'ara les obres estan finalitzades i tan sols falta obrir les portes del que ha de ser un equipament cultural de referència a la comarca. 
 
Calonge va posar punt i final al curs 2015-16 pel que fa a activitats extraescolars esportives, un any en el que més de 750 petits esportistes de Calonge i Sant Antoni han participat en diversos esports i activitats físiques a través de 12 clubs i associacions
 
Calonge-Sant Antoni ha homenatjat aquest divendres a la nit els esportistes del municipi amb la tradicional Nit de l'esport que des de fa vuit edicions se celebra a la població.
 
Calonge-Sant Antoni ha posat fil a l'agulla per continuar amb la renovació del Collet. Aquesta setmana ha començat la primera fase de les obres d'aquest projecte de milllora que tindrà un cost global de 240.000 euros. 
 
El Centre d'Estudis Calongins Colònico va fer l'entrega dels premis de recerca 'Colònico' i 'Maria Vilar Bonet' aquest dissabte al vespre. 
 
Unes 250 persones van assistir a l'homenatge que l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni fa cada any a la gent més gran del poble. Ja fa 13 anys que des del municipi es va decidir aplegar els avis de Calonge i els avis de Sant Antoni en un dinar de germanor que anys enrere feien per separat.
 
Equilibris, fonambolisme, i somriures d'orella a orella dels més petits. Calonge va acollir aquest dissabte la primera CIRCavila, una diada que com indica el seu nom, es va dedicar íntegrament al circ, una activitat creixent al municipi calongí. 
 
Calonge-Sant Antoni és el municipi pioner que es prendrà com a referència a tot el territori català pel que fa a innovació TIC en matèria de turisme i cultura. Calonge, juntament amb Vilafranca del Penedès, Cambrils, Sant Cugat i Terrassa, forma part de l'estratègia SmartCAT de la Generalitat.
 
Davant l'atenta mirada de familiars, amics i veïns i amb aquesta batucada com a tret d'inici del Festival la seixentena de patinadores i patinadors que formen el Club Patinatge Calonge van arrencar la festa de final de curs.
 
Rècord de participants al 4rt concurs de pintura ràpida de Calonge. Enguany han estat 46, 15 més que l'any passat, els inscrits en aquest certamen que es va celebrar aquest dissabte al matí cioncidint amb el Doremifa'n Flors. A més, en aquesta edició s'ha comptat també amb un participant infantil. 
 
La cinquena edició del festival DoReMiFa'n Flors de la vila calongina ha volgut posar en valor els colors i per això el nucli antic ha estat ben engalat amb flors de tot tipus. 
 
Les alumnes del curs d'Ajudant de Cuina de Calonge-Sant Antoni ja tenen el seu diploma.
 
De bon matí diversos agents dels Mossos d'Esquadra han irromput eal bloc amb diversos pisos ocupats de Sant Antoni. Fonts policials han indicat que l'objectiu era donar cobertura i seguretat als tècnics que han desconnectat i tapiat les connexions il·legals d'aigua i llum. 
 
Després de que l'any passat no es pogués celebrar per culpa de les obres al Castell, aquest any torna el DoReMiFa'n Flors amb la seva 5a edició. El cap de setmana del 14 i el 15 de maig els principals carrers i espais del centre de Calonge s'engalaran amb decoracions florals i actuacions musicals.
 
Els racons més emblemàtics de la vila de Calonge - Sant Antoni podran quedar immortalitzats gràcies a la 4a edició del Concurs de pintura ràpida. El concurs, tal i com es va poder apreciar en la darrera edició, cada vegada té un nivell més professional
 
8.520€ és la quantitat que s'ha recaptat a la segona Subhasta d'Art Solidària de Calonge per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich.
 
Una quarentena d'empresaris s'han reunit a la tercera Vívid enoConference de Calonge, un seminari adreçat a cellers, hotels i restaurants que treballen amb el turisme del vi. La jornada d'aquest divendres s'ha estructurat al voltant de com adaptar les instal·lacions i garantir una bona experiència enoturística als visitants.
 
L'Associació de Policies Locals de les comarques de Girona s'ha tornat a queixar dels problemes de coordinació que, segons ells, existeix entre el servei telefònic 112 i l'actuació de les policies locals quan han de fer una actuació policial.
 
Calonge ha homenatjat un dels fets històrics més destacats a la vila durant la Guerra Civil, que es recorda com "La Rebel·lió de les Dones", mitjançant la descoberta d'una placa commemorativa.   
 
Amb el hashtag #espaijoveparlemne, l'Espai Jove de Calonge fa dos anys que va iniciar el projecte 'Parlem-ne', una activitat per engrescar els joves del municipi a treballar les emocions i els temes que els preocupen més.
 
Tots ells són els alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni que s'han trobat per celebrar plegats la diada de Sant Jordi. Els 800 nens i nenes de les escoles Pere Rosselló, Llevantí de Mar i La Sínia s'han traslladat al Palau Firal per assistir a l'entrega dels 35ens Premis de Poesia que organitza el Centre d'Estudis Calongins, Colonico.
 
L'escola de futbol de Calonge-Sant Antoni encara ja la recta final de la temporada esportiva. Amb els més petits de l'escoleta a punt de disputar els darrers partits de lliga des de l'escola s'ha celebrat la cloenda a la temporada 2015-2016 amb una fotografia de família. 
 
L'Aro s'acaba imposant en un derbi d'urgències trepidant amb el Sant Antoni. Els dos equips arribaven al duel necessitats de punts, i amb causes ben diverses. Els castellarencs havien de guanyar si volien evitar que l'Anglès s'escapés al capdavant de la classificació, mentre que els calongins desitjaven puntuar per intentar veure una mica de llum des del pou de la taula.  
 
L'Oficina d'Atenció Ciutadana de Calonge ha atès, en el seu primer mes de vida, un total de 1291persones.
 
La comunitat de propietaris dels pisos ocupats ja fa més d'un any a Sant Antoni demanen als cossos policials i a l'Ajuntament que desallotgin les persones que han entrat en el seu bloc d'habitatges. Les actituts violentes i l'alteració dels sistemes de seguretat i els serveis de l'edifici, que asseguren han provocat els ocupes,  han fet que la convivència sigui insostenible.
 
El regidor de Calonge, Albert Ros, ha estat escollit secretari d'organització de la territorial de Demòcrates de Catalunya a Girona. El partit democratacristià ha fet el Congrés Regional a Girona on ha escollit la seva junta formada per 25 persones amb Mercè Garcia, Miquel Rovira i Dani Planàs com a portaveus.
 
L'edifici ocupat de Sant Antoni s'ha quedat sense subministraments bàsics després que aquest matí, cap a les 10, tècnics acompanyats dels Mossos d'Esquadra els hagin tallat en virtud d'una ordre judicial.
 
L'Ajuntament de Calonge ha aprovat en ple ordinari una modificació de crèdits del pressupost d'enguany que incorpora 1 milió 400 mil euros del romanent de tresoreria de l'exercici anterior. Tot i que l'oposició en bloc coincideix que l'Ajuntament té molt bona salut pressupostària i que és bo tenir cada any superàvit el govern es va quedar sol aprovant el punt.
 
L'ajuntament de Calonge-Sant Antoni ampliarà les inversions previstes per aquest any gràcies al superàvit que ha obtingut de l'exercici econòmic 2015.  
 
Els principals carrers i places de Calonge han viatjat aquest cap de setmana a través del temps i han reviscut l'Edat Mitjana gràcies a la dinovena edició del Mercat Medieval. A les més de cent parades de productes artesanals, que poden anar des de l'alimentació fins a la decoració, passant per la salut i l'estètica, s'hi han sumat una quarantena d'espectacles que han ajudat a visitants i curiosos a transportar-se uns quants segles enrere. 
 
Amb un cadàver flotant a les aigües del port de Tarragona, el calongí Alfons Cama dóna el tret de sortida al seu tercer llibre, la novel·la "Amb dits de molsa", que publica l'editorial Gregal, i que va ser presentada aquest dissabte a la Sala Fontova de Calonge. 
 
  Calonge té un passat medieval i cada any ho recorda celebrant el Mercat Medieval, una fira on durant un cap de setmana, tot el municipi es vesteix de l'època per tornar a reviure la seva història.
 
Sant Antoni es promociona des d'aquest dijous i fins diumenge al Salon Mondial du Tourisme, que té lloc a París. L’Oficina de Turisme del municipi està present des d’avui en aquesta fira per arribar a un mercat de proximitat com és el francès, i forma part d’una de les 14 actuacions de promoció que durant aquest any 2016 es faran en mercats turístics internacionals, estatals i nacionals.
 
L’Ajuntament de Calonge ha acollit aquesta setmana la presentació del Pla Director del Clavegueram del municipi, un document que ha elaborat l’empresa concessionària SOREA, amb mitjans tècnics de l’empresa Aqualogy, especialitzada en aquests tipus d’estudis,
 
La taverna Cal Barber de Sant Antoni ha rebut el distintiu d'Slow Food Km-0. Per segon any consecutiu aquest restaurant situat al passeig de Sant Antoni de Calonge ha aconseguit el guardó que reconeix la seva tasca d'oferir productes autòctons de la zona, ecològics i de comerç just.
 
'La terrisseria romana del Collet Est' és el nou llibre que ha presentat l'Ajuntament de Calonge. Aquest divendres al vespre el Teatre Mundet de Sant Antoni de Calonge es va omplir de ciutadans encuriosits per tenir a les mans el llibre que parla d'una part de la història del seu poble.
 
200 vivendes buides, 45 susceptibles de ser cridades a lloguer forços i 90 pisos ocupats. Aquestes són les xifres de l'emergència habitacional a Calonge-Sant Antoni i la darrera xifra un dels problemes més greus que arrossega el municipi.
 
Oferir formació i pràctiques en empreses del municipi. Amb aquests objectius ha començat a caminar el programa Activa’t, que arrenca amb l’organització de dos cursos de formació que també inclouran pràctiques en empreses. Gairebé una trentena de joves de menys de 30 anys s’han inscrit en aquests cursos, que ofereixen formació teòrica i pràctica per treballar d’ajudant de cambrer i de manteniment de jardineria i piscines. 
 
El menú de l'Olla de Peix dels restaurants del Plat Blau ja se serveix a totes les taules. 
 
El propietari del Càmping Internacional de Calonge, Josep Albert Banús, ha estat guardonat amb el premi Jaume Genover i Roig. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l'encarregat d'entregar el guardó en el marc de la Nit dels Càmpings Gironins que s'ha celebrat al Mas Marroch de Vilablareix.  
 
Punt i final a l'únic partit localista que hi havia al municipi. L'executiva de Compromís per Calonge i Sant Antoni ha decidit dissoldre el partit per desavinences amb el seu únic regidor, David Llensa a qui li han demanat que abandoni el Govern Municipal. El rerafons, segons el propi regidor, el procés independentista que ha trencat la formació.
 
L'Ajuntment de Calonge-Sant Antoni urgeix la posada en lloguer social de 45 vivendes buides del Municipi als seus propietaris.  Són habitatges propietat de bancs o grans tenidors de vivendes i que porten dos anys o més buits. 
 
Per tal de facilitar el contacte entre el ciutadà i l'administració l'Ajuntament de Calonge ha obert una nova Oficina d'Atenció al Ciutadà al consistori que millora significativament l'atenció que requereix el ciutadà.
 
L’Ajuntament de Calonge ha signat avui l’acord a través del qual continuarà donant suport al MIC (Mediterraneant International Cup) durant els propers quatre anys. 
 
La nova Oficina Municipal d'Habitatge de Calonge ha obert les portes al públic. Aquest matí ja han atès als primers ciutadans que buscaven rere aquest taulell assessorament personalitzat en matèria d’habitatge i intermediació per a les famílies que tenen dificultats vinculades a l’accés o al manteniment de la seva vivenda. 
 
L'Ajuntament de Calonge obrirà la setmana vinent la nova Oficina Municipal d’Habitatge amb l’objectiu de facilitar l’accés a la vivenda al municipi. Aquesta oficina oferirà assessorament personalitzat en matèria d’habitatge i intermediació per a les famílies que tenen dificultats vinculades a l’accés o al manteniment de la seva vivenda.
 
El castell de Calonge es reobrirà per Setmana Santa. A finals de mes es té previst que s'enllesteixi la primera fase de les obres que van començar fa un any. Aquesta primera fase haurà conclòs amb totes les millores a la planta baixa i primer pis. 
 
Els Mossos d'Esquadra han decomissat mig quilo de cocaïna, més de 4.000 euros en metàl·lic i material divers a Sant Antoni de Calonge. L'operació policial es va fer el passat 11 de febrer i és el desenllaç d'una investigació que va arrencar el novembre passat quan es van  tenir indicis que en una vivenda propera a una escola es venia droga.
 
L'equip de govern de Calonge nega un despatx dins de l'Ajuntament a l'oposició. Aquest dijous el grup municipal d'Esquerra republicana va presentar una moció al plenari reclamant un espai dins la casa consistorial per tal que l'oposició s'hi pogués reunir i treballar.
 
Benvinguts al gran circ de Calonge! Aquests nens i nenes són els alumnes de l'escola de circ, l'activitat extraescolar de moda al municipi. 
 
Interactuar i comunicar-se amb els infants de 6 mesos a 3 anys a través de la música. Aquest és un dels objectius del curs de música per a nadons que el proper 27 de gener començarà a impartir l’Escola de Música Adrià Sardó de Calonge.
 
Com és habitual per aquestes dates, el rober parroquial i municipal de Sant Antoni de Calonge ha entregat un xec a la Fundació VIMAR amb els diners que han recaptat amb la seva tasca al llarg de l'any. 
 
Al peu del massís de les Gavarres i a dos quilòmetres de la costa, s'hi troba la vila de Calonge, una de les poblacions més antigues del Baix Empordà
 
Ja és tradició que un cop l'any es presenti la Revista del Baix Empordà a Calonge, i així s'ha fet aquest mes de gener amb el darrer número dedicat als aplecs i les ermites de la comarca. 
 
  La tradició dels pessebres per Nadal és quelcom que es remunta molts segles enrere i a Sant Antoni de Calonge ja fa setze anys que se celebra la mostra de pessebres a la Sala Marsala de la població.
 
Després d'un Nadal sabàtic, a causa de la posada en marxa de les obres del Castell de Calonge, aquestes Festes els jardins i el pati d'armes s'han transformat, de nou, en l'escenari del Pessebre Vivent que enguany arriba a la dissetena edició.
 
La segona fase de les obres del Castell de Calonge, la primera fase de reforma d'El Collet, un nou espai d’emprenedors al Palau Firal de Sant Antoni o l'increment del pressupost de les diferents àrees municipals són les principals inversions del pressupost de Calonge de l'any vinent.
 
La plaça Major de Calonge es va omplir dissabte per veure l’arribada d’en Fumera, que després d’una cercavila pels carrers del centre històric de la vila i d’amagar-se a diversos balcons i cases, va aparèixer per sorpresa a la plaça Major. 
 
El Llagostera deixa va deixar escapar el tren de la permanència abans de menjar els turrons. Els homes d'Oriol Alsina van empatar a 0 contra el Mirandés en un bon partit però sense efectivitat al davant.
 
El pessebre vivent, l'arribada dels tres reis mags de l'Orient o Calonge cobert per la neu i convertit en una postal. Aquestes són algunes de les imatges que configuren l'exposició 100 anys de festes de Nadal a Calonge-Sant Antoni de l'historiador local Josep Fort. 
 
Sobre un escenari i amb molta música. Així es va voler retre homenatge al músic calongí Adrià Sardó que va dedicar la seva vida a la música, però sobretot a Calonge on actualment l'escola de música porta el seu nom.
 
Els llums, el tió i el patge reial ja han arribat i Calonge s'ha convertit en vila de Nadal. Aquest dissabte la població calongina va vestir-se amb les seves millors gales per acollir aquesta cita festiva on desenes de famílies van poder gaudir de l'ampli ventall de propostes organitzades al llarg de l'eix comercial. 
 
Aquest és un dels motius pels que els independentistes el proper diumenge han d'exercir el seu dret a vot. La candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya a les comarques gironines, Teresa Jordà, fa una crida a les urnes 
 
Des de la setmana passada les persones que passen pel passeig de Sant Antoni trobaran una instal·lació curiosa a la platja.
 
L'ajuntament de Calonge-Sant Antoni ha posat en marxa el procés per crear una associació publicoprivada on hi hagin representades diferents administracions i els empresaris i propietaris de parcel·les del Parc d'Activitats Econòmiques del municipi amb l'objectiu d’impulsar conjuntament nous projectes que contribueixin al creixement del PAEC i la implantació de nous serveis.
 
L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni engegarà un programa de lloguer social per a joves de fins a 35 anys i segur pels propietaris.
 
La policia local de Calonge-Sant Antoni ha celebrat el dia de la patrona. La diada ha servit per fer balanç d'aquest any que ja deixem enrere i per commemorar algunes de les actuacions que s'han portat a terme al llarg del 2015.
 
A partir del divendres 20 de setembre, el Centre d'Estudis Calongins Colónico torna a impulsar la Setmana de la Ciència. Una campanya de divulgació on s'hi inclouran diverses conferències i presentacions a la Sala Fontova a més d'activitats a les escoles.
 
El futur Centre d'interpretació del Vi de Calonge va agafant forma. Aquest equipament s'emplaçarà al solar del Convent de les Monges, tot aprofitant la Capella del Carme. La creació d'aquest centre contemplarà una actuació urbanística que unirà pel mig del solar els carrers Major i Àngel Guimerà i es completarà amb un espai dedicat a la promoció del turisme de Calonge-Sant Antoni on s'hi pugui vendre producte. 
 
Com mana la tradició és pels vols de Sant Martí quan s'enceta la bóta de vi. Com a bona terra vitivinícola Calonge celebra aquesta festa amb la popular fira del vi nou que va tenir lloc la setmana passada i a la que aquest cap de setmana s'hi ha sumat la festa del vi de pagès.
 
'Seguiment d’extremitats de ratolins en experiments optogenètics', del calongí Pere Parés, ha guanyat un dels tres Premis UOC-RMF.
 
L'estiuet de Sant Martí ja ens acompanya i ha decidit quedar-se fins a finals de setmana. L'anticicló que hi ha al damunt de Catalunya fa que aquests siguin dies de més calor del que és habitual durant la tardor.
 
Calonge vol esdevenir la capital del Vi al Baix Empordà per tradició, les diferents maneres d'elaboració del vi que conviuen al municipi i per l'arrelament social d'aquesta activitat.
 
Dues exposicions fotogràfiques revelen com com va ser l'Holocaust a Polònia.
 
Calonge-Sant Antoni, a la una per crear ocupació i dinamitzar econòmicament el municipi. Aquest dijous, s'ha presentat Calonge-Sant Antoni Activa, la nova oficina de promoció econòmica i ocupació que vol reduir el nombre d'aturats de la vila, actualment xifrats en 787 persones. 
 
Calonge-Sant Antoni aposta per una congelació total de les ordenances fiscals del 2016. El ple d'aquest dimecres va donar llum verda a la proposta amb els vots a favor del l'equip de govern format per Convergència Democràtica, el Partit Socialista, el Partit Popular i Compromís i l'aval també d'Esquerra Republicana. Els dos regidors d'Avancem, es van abstenir. 
 
Boscos, pendents, camins terrosos o morfologia rocosa. Aquest és el paisatge que els amants del trailrunning estan acostumats a veure quan entrenen o competeixen. Aquest diumenge, però, van canviar l'entorn muntanyós pel mar, les platges i els penyasegats. 
 
El Conseller de Justícia català, Germà Gordó, ha reivindicat una justícia de pau més forta, amb més competències i amb més eines durant la trobada anual de Jutges de Pau de Catalunya que s'ha celebrat Calonge-Sant Antoni.
 
L'ajuntament de Calonge-Sant Antoni vol atraure empreses vinculades al món de la moda i el turisme familiar.
 
El municipi de Calonge-Sant Antoni ha tancat aquest diumenge la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Les activitats que s'han dut a terme durant 
 
Amb el vent a la cara i la sensació de llibertat del qui vola sobre rodes, aquests nois i noies van oblidar-se de les seves limitacions durant unes hores. Per setè any consecutiu, l'Associació AFATRAM ha organtizat aquesta festa solidària on una seixantena de persones amb amb alguna discapacitat intel·lectual van poder gaudir de la velocitat sobre les motos.
 
Milers de quilòmetres separen Calonge de la població andalusa d'Otívar, però la distància s'escurça quan parlem dels estrets lligams que els uneixen.
 
Un cop finalitzada la temporada d’estiu és el moment de fer balanç i de planificar les necessitats i els usos de les platges per l’any vinent. Aquest és un dels principals objectius de la jornada informativa i participativa que tindrà lloc demà al matí a Sant Antoni de Calonge.
 
El cap de la oposició a l'ajuntament de Calonge-Sant Antoni i portaveu d'ERC, Martí Fonalleras, diu que el seu grup farà una oposició constructiva per treballar pel poble davant d'un equip de govern que considera que no ha fet res durant els cent primers dies de mandat.
 
Calonge-Sant Antoni no es promocionarà com a municipi Gay-Friendly. El ple va rebutjar amb els vots de CiU, PSC, PP i CSA una moció d'ERC que va rebre el suport d'Avancem.
 
Calonge-Sant Antoni ha tingut un dels millors estius dels darrers anys. Quan falten pocs dies per entrar a la tardor, es comença a fer balanç de com ha anat la temporada turística estrictament d'estiu.
 
Els enòlegs de Calonge asseguren que aquesta serà una bona anyada pel vi. La poca pluja d'aquest estiu i les temperatures un xic elevades han estat propenses perquè aquest raïm 
 
La museització del castell, l'arranjament i adequació del Collet, la creació d'un viver d'empreses així com petites actuacions, aquests són els projectes que l'ajuntament de Calonge-Sant Antoni pretén executar el 2016.
 
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat els 19 anys de presó a l'home que va cremar viva a la seva dona a Calonge el 2006.
 
Centenars de persones han assistit a l'acte de campanya que ha fet Junts pel Sí a la platja de Sant Antoni al qual hi han intervingut diferents membres de la llista com Lluís Llach, Sergi Sabrià, Anna Caula o Lluís Guinó.
 
La nova escola pública La Sínia de Sant Antoni de Calonge estarà llesta cap al mes de gener. L'empresa que porta les obres està complint fil per randa el calendari establert i, per tant, els nens i nenes de Sant Antoni que fins ara han estat estudiant en mòduls prefabricats podran estrenar el nou col·legi a principis de 2016.
 
Calonge-Sant Antoni ja han començat a recollir les dades de diversos ciutadans del municipi que estan disposats a acollir refugiats provinents de Síria. L'Ajuntament coordina la creació d'aquest llistat de calongins que una vegada tot tramitat podrien tenir a casa seva persones que han fugit de Síria en busca d'un nou futur. 
 
Sant Antoni de Calonge s'ha vestit aquesta setmana amb les seves millors gales per viure la Festa Major. 
 
Una seixantena de persones s'han presentat al certamen de Sant Antoni de Calonge, que ha rebut un total de 200 fotografies participants. Es tracta d'un concurs organitzat a través de les xarxes socials que busca promoure el patrimoni i els valors naturals del litoral santantonienc. En aquesta primera edició el certamen s'ha centrat en la biodiversitat, ja sigui en clau de flora, fauna o paisatge. 
 
Regidors i tècnics de l'Ajuntament de Calonge han passejat aquest dijous al migdia pel passeig de Sant Antoni i Torre Valentina en cadira de rodes. L'objectiu d'aquesta jornada és 
 
Les famílies usuàries de l'Espai Nadó de la Platja Gran de Sant Antoni fan un balanç molt positiu del servei que es va posar en marxa l'any passat i s'ha reforçat amb noves propostes i serveis aquest estiu.
 
La jornada esportiva solidària que es va celebrar el passat 6 d'agost a Sant Antoni va recaptar 1.686 euros per lluitar contra l'Atàxia de Friedrich.
 
Un segle després de la seva creació, els santantoniencs han tastat el producte que ha portat el nom de la seva població a les Amèriques. Sant Antoni va destapar diverses ampolles del conegut internacionalment 'Sidral Mundet'.
 
Aquest dissabte s'han servit les postres de la 48a edició del Festival de Música de Calonge. El xef Quim Casellas ha sigut l'encarregat de posar la cirereta al pastís de l'Interludi amb la nit 'Postres de Músic' que combinava gastronomia i música.
 
Interludi li va guanyar el pols a la pluja aquest cap de setmana. Després que el triple concert de dissabte s'aplacés a diumenge pels forts ruixats, finalment Pau Vallvé, Maika Makovski i Mazoni, van actuar al festival calongí tot i que passats per aigua. 
 
Com a les Nacions Unides, diverses banderes però daumunt la taula enlloc de memoràndums i documents d'alta política, menjar. Calonge va viure el 'Menjem cultura', un tast intercultural per conèixer les tradicions gastronòmiques de les diferents nacions que conviuen al municipi.
 
Calonge-Sant Antoni ha organitzat una jornada esportiva solidària contra l'Atàxia de Friedreich. Per segon any consecutiu Sant Antoni viurà una jornada per lluitar contra aquesta malaltia que pateix una veïna de Calonge.
 
Nou persones han quedat intoxicades per inhalació de clor a la piscina de l'Eurocàmping de Sant Antoni de Calonge.
 
Més de 300 espectadors es van commoure amb el doble concert del Festival Interludi de Calonge que s’allargarà fins a mitjans agost. A ritme de folk americà i cançó francesa, Joana Serrat, en el primer registre, i Anna Roig i l'ombre de ton chien, en el segon, van posar la pell de gallina al públic i van proporcionar als espectadors una nit de tendresa i picant.
 
La segona edició del Costa Brava Fashion Weekend ha rebentat totes les expectatives amb 8.000 visitants. Sota el lema de "Dream Big", el certamen de moda baixempordanès va tornar a convertir el Collet de Sant Antoni de Calonge en un escenari de somni on no hi va faltar ni estil, ni gastronomia, ni art ni música.  
 
L'Associació de Comerciants de Calonge juntament amb la Generalitat i l'Ajuntament de Calonge han signat un conveni de dinamització per impulsar el projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.
 
Televisió Costa Brava ha anat a conèixer els preparatius del Costa Brava Fashion Weekend.
 
Aquest dimecres al matí s'ha realitzat un simuclare entre l'espigó Costa Brava i l'espigó del mig per valorar com actuen els diferents serveis d'emergència de la zona.
 
Les obres del Castell de Calonge podrien estar enllestides abans del previst. De bon principi la finalització de les obres estava calculada pel mes de febrer de 2016, 
 
A partir d'aquest divendres i durant tot el cap de setmana Calonge tornarà a convertir-se en la ciutat de la moda a la Costa Brava. Per segon any consecutiu torna el Costa Brava Fashion Weekend,
 
Raimon, una de les veus més reivindicatives del nostre país ha estat l'encarregat d'aixecar el teló de l'Interludi 2015 amb un recital antològic en el que ha fet un repàs del seu cançoner.
 
L'Associació de Comerciants de Calonge ha organitzat per tercer estiu consecutiu, les Nits a la Fresca. Un conjunt d'activitats per dinamitzar el comerç local.
 
Des de fa onze anys, la platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge disposa d'un servei de cadires amfíbies, material especialitzat i aparcament per a les persones amb alguna discapacitat.
 
Com ja és tradició a la Costa Brava, la majoria de viles celebren una cantada d'havaneres i Sant Antoni de Calonge no podia ser menys.   El diumenge passat la zona de l'espigó del mig acollia unes 5.000 persones que no es volien perdre la primera edició de la Cantada d'Havaneres i Boleros de Sant Antoni.
 
L'espigó de l'Amistat de Sant Antoni de Calonge avui ben asoleiat i amb la presència de banyistes es convertirà aquest dissabte a la nit en l'escenari de la primera cantada d'havaneres que acull el nucli. 
 
En Marc i la Xantal són dos empresaris que fa 15 anys van engegar a Barcelona un projecte anomenat ArtPlay que produeix sistemes d'exposició. Des de fa 6 anys estan instal·lats a la zona del PAEC a Calonge on s'han especialitzat en caixes de llum i perfileria tensada amb tela per expositors. 
 
L'actor, Toni Albà, acompanyat de Xavier Trias, el Rei Joan Carles, Mariano Rajoy, Mourinho i el Papa han estat els encarregats de donar el tret de sortida als actes centrals de la Festa Major d'Estiu de Calonge que durant tot el cap de setmana ha omplert el municipi d'activitats per a tota la família.
 
El nou Govern de Calonge - Sant Antoni estarà format per deu regidors, sis de CIU, dos del PSC, un del PP i un de Compromís per Calonge- Sant Antoni. El nou Ajuntament 
 
Els vehicles a motor tenen l'accés restringit en el passeig de Sant Antoni de Calonge. Des de fa unes setmanes tot aquell que vol circular per la primera línia marítima de Sant Antoni es troba amb la senyalítica que li indica que a partir de la una del migdia no s'hi pot passar.
 
A aquest pacte a tres bandes, signat a principis de juny, hi hauríem de sumar un quart grup municipal. Compromís per Calonge i Sant Antoni entra a formar part de l'equip de govern del municipi. David Llensa rebrà aquest dijous les competències com a regidor de noves tecnologies i transparència.
 
Canícula asfixiant, però encara insuficient per matar el cuc de còrrer de les més de 400 persones que van participar a la Marxa Popular de la Vall dels Molins de Calonge. Les temperatures van afectar un xic aquest esdeveniment que permet conèixer l'entorn del poble.
 
Un grup de 5 alumnes de l'Institut Puig Cargol de Calonge han estat premiats al Concurs X(p)rimenta 2015. Aquest és un certamen que organitzen la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i l'Associació Catalana de Comunicació Científica perquè les escoles puguin explicar i divulgar diferents experiments científics i tecnològics. 
 
La Unió Esportiva Sant Julià de Lòria, vigent campió de la Copa Constitució andorrana, s'ha traslladat fins a la Costa Brava per començar a preparar la seva participació a la UEFA Europa League, la competició futbolística més important d'Europa després de la Champions League i una de les més importants a nivell internacional.
 
La Fundació Vimar ha adquirit una nova furgoneta gràcies en part a les donacions fetes pel Rober Parroquial i Municipal de Sant Antoni de Calonge. 10 voluntàries treballen setmanalment per obrir les portes d'aquest local cedit i mantingut per l'Ajuntament de Calonge
 
Les platges de Sant Antoni de Calonge ja estan preparades per l'estiu. El clima calorós d'aquest mes de juny ha afavorit l'inici matiner de la temporada de platja. És per això, que des de fa setmanes el servei de socorrisme ja està operatiu per tal de garantir la màxima seguretat durant el bany i l'exposició al sol de les famílies. En aquest punt de l'any, hi ha 8 socorristes actius. 
 
Jordi Soler ha estat investit de nou alcalde de Calonge i Sant Antoni gràcies a 10 dels 17 vots dels nous regidors electes a l'Ajuntament. 
 
ERC de Calonge i Sant Antoni considera que l'acord CiU-PSC i PP és estrany, no respon a la voluntat del poble i a més és fet entre tres partits que han perdut vots. Martí Fonalleras surt al pas del pacte que permetrà a Jordi Soler seguir com alcalde i relegarà el fins ara soci del batlle convergent a l'oposició.
 
Aquesta és la imatge que presenta la platja de Sant Antoni aquests dies. Màquines de gran tonelatge treballen en el moviment de sorra per tal de tenir les platges a punt pel cap de setmana del 20 de juny.
 
La campanya d'Unió Democràtica de Catalunya defensant el "No" a la pregunta plantejada pel seu partit ha aterrat al Baix Empordà. El sector independentista d'UDC ha iniciat aquesta setmana una campanya en la que expliquen els seus motius per dir "No" a la qüestió que la seva formació va formular per decidir si donen suport al procés sobiranista liderat per Convergència i Esquerra Republicana de Catalunya. 
 
La Policia Local li imputa els delictes d’homicidi imprudent, delicte contra la seguretat del trànsit i omissió del deure de socors. El detingut és un jove de 25 anys de nacionalitat espanyola amb antecedents penal. 
 
Accident mortal a dins del nucli urbà de Sant Antoni aquest matí quan dos turismes han col·lisionat frontalment i un d'ells ha bolcat.
 
Jordi Soler repetirà com alcalde de Calonge-Sant Antoni però canviarà de socis. CiU, PSC i PP han signat un acord tripartit que permetrà a l'actual batlle revalidar el seu lloc i enviarà els fins ara socis seus d'ERC a l'oposició.
 
Els dos professors, fills de Sant Antoni de Calonge, seran els protagonistes d'una recordança que es portarà a terme el diumenge 7 de juny en el marc de la Fira de les Entitats del municipi. A l'acte hi assistiran els cònsuls de França i Rússia.
 
Les activitats de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme que impulsa la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni començaran aquest estiu. El primer curs que es farà es portarà a terme durant el mes de juliol sota el títol 'Sabors i olors de la Costa Brava. 
 
El Partit Socialista de Calonge-Sant Antoni lluita per l'alcaldia amb el repte de capgirar al situació econòmica del municipi. El partit liderat per Arturo Prades va presentar el seu programa aquest dimecres al Teatre Mundet de Sant Antoni acompanyat pel diputat socialista Àlex Sáez
 
En Confiança és el diari de campanya que ha editat Convergència i Unió a Calonge i Sant Antoni i on s'hi desglossen els 105 punts del seu programa electoral. Amb l'aval de la feina feta i satisfets per haver situat Calonge i Sant Antoni en el mapa
 
Música, paisatge i una bicicleta. Aquesta va ser la combinació perfecte per aconseguir que la segona Musicletada esdevingués un èxit en majúscules. La barreja d'anar recorrent diferents espais de  Calonge-Sant Antoni sobre dues rodes i fent algunes parades per degustar un bon vi o un vermut alhora que es disfruta de concerts en directe ha estat una fòrmula que si l'any passat va funcionar molt, enguany, en la seva segona edició, s'han superat totes les expectatives.
 
Per tercer any consecutiu els carrers de Calonge s'han ompert durant mig dia d'artistes locals i d'arreu de Catalunya per pintar el quadre guanyador del concurs de pintura ràpida.
 
Els calongins i visitants que passegin pel passeig Josep Mundet de Sant Antoni gaudiran de prop de  3.000 metres quadrats addicionals distribuïts en 3 placetes noves a primera línia de mar.
 
Calonge-Sant Antoni va homenatjar aquest cap de setmana els esportistes del Municipi en una gala anual que serveix per promocionar-hi l'esport, rememorar les gestes dels seus clubs i guardonar esportistes o entitats d'especial rellevància vinculades als dos nuclis.
 
Arturo Prades és l'alcaldable del Partit Socialista a Calonge-Sant Antoni. En la presentació d'aquest dissabte, presidida i acompanyat pels alcaldes socialistes veïns Ma. Teresa Ferrés, alcadessa de Palamós i Juli Fernández,
 
ERC ha presentat les cares de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calonge-Sant Antoni. Martí Fonalleras encapçala, de nou, el projecte republicà de cara el proper mandat en el municipi.
 
L'últim ple de l'ajuntament de Calonge d'aquest mandat ha servit perquè diferents regidors històrics i amb una llarga trajectòria al consistori s'acomiadessin de la primera fila de la seva vida política municipal.
 
Jordi Soler és de nou l'alcaldable de Convergència i Unió a Calonge Sant Antoni. El 2003 es posava davant la llista convergent per primera vegada i aquest any repeteix per quarta vegada i assegura que ho fa amb la mateixa il·lusió i el mateix entusiasme.
 
Els turistes que arriben a Calonge i Sant Antoni s'hi deixen una mitjana de 70 mil euros a l'any només en concepte de taxa turística.
 
Cotxes per tots els gustos i sobretot per totes les butxaques. De nou Sant Antoni s'ha convertit aquesta setmana santa en la capital de l'autocasió i és que fa 5 anys que s'hi organitza per aquestes dates la Fira del Vehicle Low Cost.
 
La vila calongina ha celebrat aquest cap de setmana la 18a edició del Mercat Medieval i gairebé 20.000 persones s'han passejat pel nucli històric del municipi. Amb el castell medieval presidint la fira, Calonge s'ha traslladat a l'època dels senyors feudals i els cavallers per oferir una experiència única als visitants. 
 
Per anar fent boca pel mercat medieval d'aquest cap de setmana, Calonge celebrava aquest dissabte la conferència "El llibre el consulat del mar. Catalunya i la Mediterrània a la baixa edat mitjana". 
 
Oriol Colomé en 100 km i Marc Malé en 35 km es van proclamar vencedors del 1r BTT Gavarres Extreme. La prova principal, la dels 100 km, consistia en una Bike Marathon: una cursa amb un desnivell important però a la vegada amb camins accessibles per a tots els ciclistes.
 
Calonge sol·licitarà a la Generalitat la construcció d'un giratori per acabar amb un dels punts negres del municipi. El ple ordinari d'aquest mes de març, que es va iniciar amb un minut de silenci en record de les víctimes de l'accident d'avió de GermanWings d'aquest dimarts, va aprovar per unanimitat la planificació i construcció d'una rotonda al punt d'encreuament de l'Avinguda Unió amb el vial d'accés de la C-31. 
 
Les obres de millora del castell de Calonge ja han executat l'enderroc de totes les estructures que necessitaven un arranjament per tal de convertir l'equipament en accessible. Dos mesos mig després de l'acte de replantejament, les obres de castell van sobre el calendari previst.
 
Convertir Palafrugell en el centre comercial i d'oci del Baix Empordà aprofitant una posició geogràfica privilegiada, al centre de la comarca, i el teixit comercial de proximitat.
 
Estiraments perquè el cos entri en calor, unes pedalades sobre la bicicleta per provar que aquesta està en ple rendiment i ja està tot llest per assumir diversos quilòmetres sobre les dues rodes. 
 
Un dia de mercat a la plaça Major de Calonge, l'antic pas per la Riera, el Carnaval o un dinar de Festa Major. Aquestes fotografies antigues són relíquies que poden estar al calaix de qualsevol casa de Calonge però que avui es publiquen dins del llibre 'L'abans de Calonge i Sant Antoni'. 
 
El Carnaval a la Costa Brava és mort? No tot. A dos indrets encara és ben viu, tant que el Rei Carnestoltes encara ha de presidir la seva rua. El primer d'aquests irreductibles és Calonge.
 
El Menú de l’Olla de Peix arriba enguany a l’onzena edició mantenint una proposta de cuina de qualitat i de proximitat. Des del dia 6 de febrer i fins al 29 de març l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau” (www.elplatblau.cat) proposa degustar en diversos establiments associats un menú que té com a plat central l’olla de peix,
 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, acompanyada de les autoritats locals i representants de la comunitat educativa del municipi han posat la primera pedra de la nova escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge, un projecte llargament esperat.
 
Crida perquè el jovent agafi el relleu generacional de l'organització del Carnaval de Sant Antoni. La Comissió de Dones demana al jovent del nucli que s'impliqui en l'organització del Carnaval ja que cada cop són menys.
 
Calonge i Sant Antoni es nudreix econòmicament en gran mesura del turisme i saben que cal mimar-lo perquè aquest segueixi apostant pel poble. Des del govern local s'inverteixen esforços en la bona promoció del municipi
 
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han destapat una trama vinculada a l'edifici ocupat de Sant Antoni de Calonge. Divendres passat es van detenir 3 persones que haurien venut les claus dels pisos a immigrants sense recursos argumentant que aquests eren del banc i l'operació era legal. 
 
Hi ha poques coses més lligades a la Costa Brava que el vent, i tractant-se d'un derbi, aquest fenomen meteorològic no va voler deixar escapar l'ocasió de fer acte de presència a Calonge.
 
Davant d’un centenar de persones i acompanyat de militants i alcaldables d'Esquerra a la comarca i l'eurodiputat, Josep Maria Terricabras, l'actual primer tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme de Calonge-Sant Antoni, Martí Fonalleras, ha presentat la seva candidatura a les eleccions municipals del mes de maig.
 
A la urbanització Treumal de Dalt s'hi estan portant a terme unes obres que milloraran de forma integral aquest espai. L'Ajuntament de Calonge dirigeix les obres que van començar abans de Nadal i que tenen un termini d'execució de 10 mesos.
 
Abans del 2020, és a dir en menys de 5 anys, totes les terrasses de Calonge i Sant Antoni s'han d'adaptar a la nova ordenança que regula l'ocupació de la via pública. Aquest dijous s'ha aprovat definitivament aquesta nova normativa que vol homogeneïtzar les terrasses del poble per millorar-ne l'estètica.
 
El recent desaparegut Adrià Sardó ja disposa de biografia editada. El periodista i historiador Albert Vilar ha escrit el llibre 'Adrià Sardó, el músic de Calonge' on relata la vida d'aquest instrumentalista de violí, director d'orquestra, mestre i compositor.
 
Estupafecció a l'Ajuntament per l'ocupació de diversos pisos d'un edifici de Sant Antoni que va explicar Televisió Costa Brava dijous passat. El consistori ha identificat que almenys una vintena dels ocupants reben ajudes per pagar un lloguer, aliments o subministraments bàsics i estudiarà el cas per si és pertinent retirar-los-les.
 
Una quarantena de persones han ocupat diversos pisos d'un bloc de Sant Antoni de Calonge.
 
L’Ajuntament de Calonge ha iniciat la neteja de diversos trams de rieres del municipi, amb l’objectiu de mantenir les lleres de les principals rieres en bon estat i millorar així la seguretat en cas de pluges intenses.
 
No hi ha cap lloc més idoni per parlar de convents que des de dintre un temple religiós. I si aquest templa religiós és a més una sala d'actes oli en un llum.
 
Si preguntem als pares i mares, segur que afirmen que de tot l'any, aquestes festes és quan els nens s'han portat més bé. I és que amb la imminència de l'arribada de ses magestats, els tres reis mags de l'Orient,  toca fer bondat perquè tant en fumera com els patges reials no els treuen l'ull de sobre.
 
Aquest és un dels mapes de les obres del Passeig de Calonge-Sant Antoni i pot ser un xic difícil d'interpretar.
 
6.830 euros. Aquesta és la quantitat de diners que es va recaptar en la subhasta d'art solidària que es va celebrar a Calonge. L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni va voler tornar a posar el seu granet de sorra en la lluita per trobar una cura a l'Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que causa la degeneració de les neurones de la mèdul·la espinal i del cerebel. 
 
Després de confeccionar el bastó per cagar el tió amb un taller situat al centre del poble, els infants de tot Calonge i rodalies van afanyar-se per fer cua i poder fer-lo cagar.
 
L'absència de vent a la segona jornada de la competició ha fet la guitza als participants de la vuitena Regata internacional de Patí a Vela Guido Depoorter. El primer dia de la competició la prova es va dur a terme amb absoluta normalitat en aigües de la Badia de Palamós i Sant Antoni.
 
Calonge celebra la Fira de Nadal d'enguany en tres caps de setmana diferents per tal d'esponjar les diferents activitats i evitar aglomeracions. Dissabte 13 obre el Calonge Vila de Nadal amb diferents activitats per a tota la família.
 
Aquesta imatge no es repetirà aquestes festes de Nadal. Calonge no tindrà el pessebre vivent. El motiu són les obres que de manera immediata han de començar en el castell calongí, lloc que serveix d'escenari per celebrar el pessebre.
 
En tres mesos el passeig de Sant Antoni de Calonge tindrà una altra fisonomia. Han començat les obres de reforma integral de tota la façana marítima que han de dotar el passeig d'un nou enllumenat i de nou mobiliari urbà.
 
Més d'un centenar de persones participen en els tastos de vi que s'han portat a terme a Calonge al llarg del mes de novembre per recaptar diners per la investigació de la malaltia l'Atàxia de Friedreich. Els tres tastets han permès recaptar un total de 1.240 euros.
 
L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni aportarà 45.000 euros en tres anys per estudiar el patrimoni arqueològic del Collet.
 
El PSC es queda amb només 3 regidors a Calonge-Sant Antoni. Elisenda Pérez i Antoni Esteve van anunciar aquest dijous la decisió d'estripar el carnet del partit i passar a ser regidors no adscrits.
 
El ple de l'Ajuntament de Calonge - Sant Antoni va aprovar els pressupostos del 2015 seguint el guió previst.
 
El pressupost de Calonge-Sant Antoni per l'any 2015 destaca pel manteniment de les inversions valorades en 700.000 euros, la reducció de l'endeutament fins al 53% o l'ampliació de les ajudes a les famílies castigades per la crisi econòmica.
 
Calonge-Sant Antoni. L'actual alcalde, Jordi Soler, tornarà a encapçalar la candidatura de CiU a les properes eleccions municipals.
 
Si ens féssin enumerar les senyes d'intentitat que té el municipi de Calonge-Sant Antoni, una de les primeres que escriuríem seria la tradició vitivinícola que es remunta a segles enrera. El paisatge de la vila està carregat de vinyes i masos que avui dia continuen treballant. Com cada any per Sant Martí i, seguint al peu de la lletra "Per Sant Martí enceta la bóta de vi", Calonge ha celebrat la festa amb la que s'ecenyen les bótes del vi novell.
 
Aquest ha estat el moment en què l'ajuntament de Calonge-Sant Antoni, la Cambra de Comerç de Palamós i l'Associació de comerciants signaven el conveni amb el que es desenvolupa el pla de dinamització de Calonge.
 
La Policia Local de Calonge ha fet en un any 39.473 actuacions policials i ha detingut 30 persones per infraccions penals.
 
Lliçó 1: El cava no és un producte de postres, obre la boca i es pot treure de la nevera just quan portes el primer plat a taula. Lliçó 2: Per quedar bé no cal que portis un Rioja. Treus un Empordà i quedes com un senyor o senyora.
 
Tast de vins amb grans dosis de solidaritat el que es va celebrar el divendres a Calonge. 38 persones van participar en el que ha estat el primer dels diferents tasts de vins que es té previst organitzar durant aquesta tardor per recaptar fons per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich, una malaltia poc freqüent que causa una degeneració de les neurones de la mèdul·la espinal i del cerebel. 
 
Molts veïns de Calonge s'han acostat fins a la Plaça Major durant aquest cap de setmana per veure totalment acabat el mural que ha fet l'artista, Carles Arola, per encàrrec de l'ajuntament i que homenatge diferents calongins il·lustres i que han tingut un paper destacat a la història local.
 
Per dibuixar necessites un paper, un llapis i sobretot molta inventiva.... Bé, i si tens una idea brillant que no pot esperar a comprar paper també pots anar a la nevera i agafar una teula de xocolata.
 
Calonge-Sant Antoni aprova les ordenances pel 2015 amb el suport del govern de Convergència i Unió i Esquerra, les abastensions del PSC, el SAI i el PP i el vot en contra de Compromís per Calonge i Sant Antoni. 
 
Apostant per l'art per decorar i integrar espais emblemàtics de la vila, Calonge ha portat a terme un mural gegant en una façana de la plaça major. Es tracta d'una obra del pintor Carles Arola impulsada per l'ajuntament amb la voluntat de retratar els fills predilectes del municipi i el seu caràcter singular. 
 
Després de 13 anys el conflicte entre Armonia Resort S.L. i l'ajuntament de Calonge ha arribat al seu desenllaç. El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha desestimat la reclamació de gairebé 10 milions d'euros presentada per l'empresa contra el consistori calongí.
 
L'Ajuntament de Calonge i els casals d'avis de Calonge i Sant Antoni han renovat el conveni anual que permet a les dues entitats cobrir les seves despeses.
 
Les màquines entraran al passeig de Sant Antoni de Calonge al llarg d'aquest mes. Es té previst que les obres de remodelació integral de la primera línia de mar s'iniciin aquest mes d'octubre. En aquests moments s'està enllestint el període de licitació el que es tradueix en què les obres són imminents.
 
Calonge-Sant Antoni ha celebrat aquest dissabte una sessió de portes obertes per fer balanç i planificar les necessitats i els usos de les platges per l'any vinent amb la col·laboració de tots els ciutadans.
 
Un cop finalitzada la temporada d’estiu és el moment de fer balanç i de planificar les necessitats i els usos de les platges per l’any vinent. Aquest és un dels objectius principals de la sessió Fes teva la platja!, que tindrà lloc aquest dissabte 11 d’octubre al Teatre Mundet de Sant Antoni, una sessió oberta a la ciutadania.
 
Visiblement emocionada i acompanyada del seu fill així com els seus companys i companyes de residència i de l'equip del centre, la senyora, Antònia Fortuny, de Calonge-Sant Antoni, ha rebut la Medalla Centenària que atorga la Generalitat a les persones que arriben als cent anys.
 
Les obres de construcció de l'escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge podrien començar a finals d'aquest mateix any. 
 
Les esperades obres al castell de Calonge començaran a finals d'aquest any. Es té previst que al llarg del mes d'octubre surti a licitació les obres que han de rehabilitar el castell medieval.
 
La Policia Local de Calonge ha adquirit un vehicle Segway per fer les patrulles de proximitat pel municipi.
 
La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calonge, Sra. Juana Maestre, va fer entrega ahir d’un ram de flors a la senyora Antònia Fortuny Molina, en nom de l’Ajuntament de Calonge, per celebrar els seus cent anys. 
 
El pavelló d’esports de Calonge va acollir una masterclass de zumba amb l’objectiu de recaptar fons per la investigació per curar l’atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna de Calonge.
 
Calonge-Sant Antoni s'ha pintat de verd per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta quarta edició va tenir el colofó final aquest diumenge, quan més de 400 persones van reunir-se a la plaça Catalunya de Sant Antoni per prendre part de l'ampli ventall d'activitats per tots els públics que s'hi ofertaven.
 
La mateixa alegria, la mateixa sensació de moment històric i el mateix resultat que a més de 800 municipis d'arreu del país. Calonge - Sant Antoni també recolza de forma àmpliament majoritària la consulta del 9-N.