20 anys de debats del Cercle d'Infraestructures

Omplir d'activitats els equipaments esportius per dinamitzar l'economia del territori. Aquest és un dels objectius que la Generalitat de Catalunya té en matèria esportiva de cara els propers anys i que s'ha posat sobre la taula durant les ponències del Cercle d'Infraestructures. 
This text will be replaced
El debat que s'ha celebrat a Calonge s'ha centrat en les infraestructures esportives i la desestacionalització turística.
 
Les ponències han posat en valor la tasca del Patronat de Turisme en qüestions de turisme esportiu, el paper de les entitats i els clubs en la dinamització de les activitats i quin és la línia d'actuació del govern català en aquest sentit.
 
Entre les conclusions que se'n poden extreure és que Catalunya disposa d'un bon mapa d'instal·lacions esportives arreu del territori, amb més de 40.000 equipaments que donarien resposta a la necessitat dels ciutadans respecte els seus municipis. Una bona xarxa d'equipaments que s'ha creat en els darrers 20 anys i que ara cal mantenir i millorar. Però des de la Generalitat consideren bàsic aconseguir explotar al màxim aquestes instal·lacions.
 
En aquest sentit la Generalitat ha recalcat que esdevé imprescindible la comunió entre el sector públic i el privat per exprémer totes les instal·lacions esportives i que aquestes reverteixin amb una clara dinamització de l'economia. Unes iniciatives que queden paleses amb la certificació de destinació de turisme esportiu i amb les múltiples activitats d'àmbit internacional que es celebren en territori gironí.
 
Aquest és el retrat que s'ha dibuixat en les ponències del Cercle d'Infraestructures que enguany arribava a la vintena edició i que ha servit per iniciar el debat posterior que ha centrat el plat fort de la jornada.