La fred beneficiarà els conreus

Que faci fred no hauria de ser notícia, agricultors com en Lluís Molla, del Mas Molla de Calonge recorden que aquests dies de fred intensa eren habituals a la zona dècades enrere i que, de fet, és positiva per les vinyes i els fruiters de la zona.
 
This text will be replaced
Gebrades a primera hora del matí, acompanyades de temperatures arran dels 0 graus no era excepcional que ens passa avui. Molla assegura que les plantes tenen memòria i, que per tant, els diferents cultius reben de manera positiva la caiguda del mercuri.
 
De fet esperen que la fred s'intensifiqui fins al punt que les glaçades siguin presents de manera persistent, un factor que farà millorar la producció i que frenarà les plagues.
 
Si això fos així Molla apunta que la temperatura del mar baixaria i que llavors la fred seria efectiva pel cicle natural dels conreus. Amb la mirada sempre posada al cel als pagesos no els espanta aquesta onada de fred siberià, si no tot al contrari esperen que hagin passat pàgina de manera definitiva a l'hivern càlid dels darrers anys.