Calonge proposa el canvi de nom del municipi

Calonge-Sant Antoni, així és com es podria passar a dir el municipi de Calonge. L'alcalde, Jordi Soler, avançava en el programa 'Parlem amb l'alcalde' que avui mateix signava un decret d'alcaldia per iniciar els primers tràmits d'aquest canvi de nom.
This text will be replaced
INTERVÉ: JORDI SOLER, ALCALDE DE CALONGE-SANT ANTONI
 
La proposta és que el municipi de Calonge es converteixi a nivell oficial en municipi de Calonge-Sant Antoni, una nomenclatura que col·loquialment fa anys que l'ajuntament utilitza però que no té denominació oficial. De fet el 2003 l'actual alcalde ja portava en el seu programa electoral la voluntat d'aquest canvi que en pocs mesos es podria materialitzar.
 
L'objectiu del canvi és reconèixer la realitat actual del municipi, una realitat en la que hi han dos grans nuclis de població ni que fins avui no està recollida en el nom oficial.
 
La signatura del decret d'inici d'expedient de canvi de nom del municipi de Calonge és el primer pas del tràmit que es seguirà amb l'exposició pública, i després de resoldre les al·legacions, el ple haurà de votar la proposta que requereix de majoria absoluta. Una vegada superats els procediments a nivell municipal l'acord s'enviarà al Departament de Governació i Administracions Públiques de le Generalitat que el remetrà a l'IEC, qui haurà d'emetre un informe lingüístic sobre la denominació proposada.