La Biblioteca Pere Caner de Calonge celebra 10 anys

Calonge està d'enhorabona. Aquest dissabte s'ha celebrat que fa deu anys que la Biblioteca Pere Caner va obrir les seves portes i, des de llavors, milers de calongins i visitants han pogut gaudir de les seves instal·lacions, del material que conté i de les activitats que s'hi organitzen. Sense anar més lluny, el darrer any s'ha tancat amb una xifra que ronda els 35.000 visitants.
 
This text will be replaced
Intervenen: Mercè Ponsatí, Directora de la Biblioteca Pere Caner; Jordi Soler, alcalde de Calonge.
 
I això que els inicis no van ser fàcils, ja fos per unes deficiències en el projecte que van retardar la inauguració de l'edifici o perquè Calonge feia molts anys que no tenia biblioteca i, per tant, la seva població no estava habituada a anar-hi. Aquell 2007 van ser unes 20.000 persones les que van trepitjar la Pere Caner, una estadística que pràcticament s'ha duplicat a l'actualitat.
 
Bona part de l'èxit de la Biblioteca rau en la creixent col·lecció de documents que s'hi poden trobar i que arriba gairebé als 30.000. També són molt importants per a la dinamització de la instal·lació totes les activitats, tallers i sortides que s'hi organitzen. 
 
Consagrada com un referent cultural i intel·lectual entre sectors molt diversos de la població de Calonge, la Biblioteca Pere Caner arriba en plena forma als seus 10 anys amb l'empenta necessària per complir-ne molts més.