La pluja s'ha esvaït però el mar segueix picat

Comencem el dia i seguim amb l'alerta del Pla INUNCAT activada a la Costa Brava centre. Tot i que aquest matí ja no plou el temporal marítim de llevant segueix encara picant amb força en alguns punts de la costa.

This text will be replaced

Continua molt actiu el fort temporal de Llevant que des d'aquest dilluns afecta la costa gironina. La nit ha deixat enrere la pluja intensa que va caure durant tota la tarda i ha donat pas a un dia en el que poc a poc el sol es va imposant però on la mar segueix molt alterada amb inades que encara en les properes hores poden superar els 2 metres i mig d'alçada.

Onades que a la platja de Sant Antoni continuen picant amb força però que en aquesta ocasió no han deixat conseqüències en el passeig. El temporal ha arrassat la platja però l'aigua no ha envaït la zona de passeig.

Durant la tarda de dilluns es van prendre les precaucions adients per tal que els curiosos no accedissin a la primera línia de mar, però sense la precipitació i amb l'onatge fort però controlat, aquest dimarts es podia transitar tan a peu com en vehicle pel passeig de Sant Antoni.
 
Durant aquesta passada nit les onades al Cap de Begur han arribat a fer un rècord de gairebé 8 metres. La mitjana per tant de les onades que han tocat durant tota la nit han estat d'uns 4,4 metres d'alçada. Com ja és habitual, s'han hagut de tancar alguns passejos marítims i prohibir el pas als espigons i s'han malmès llocs com el passeig de Sant Antoni de Calonge que ha quedat, som en cada llevantada, ple de sorra i pedres.
 
De tota manera no es pot baixar l'alerta, Protecció Civil de la Generalitat manté activat l'Inuncat pel tenporal marítim amb maregassa que hi ha previst, en principi, fins aquest dimecres.
 
Per tot plegat es demana que s'extremin per precaucions i que la gent no s'acosti a la zona dels espigons i les esculleres.