L'espai El Caliu, una alternativa a l'educació infantil convencional

Al pla de Calonge a tocar de les vinyes i amb les Gavarres d'escenari s'hi troba aquest espai. S'anomena El Caliu i és un espai d'acompanyament respectuós dels infants d'entre 2 i 6 anys. Des del Caliu acompanyen als infants en els diferents processos evolutius pels que passen en aquesta etapa de la infància. És una alternativa a l'escola bressol i a l'educació infantil i la seva gran aposta és que l'infant estigui en ple contacte amb la natura, en conegui els seus cicles i la gaudeixi.
This text will be replaced
Intervé: Neus Sousa, acompanyant de l'espai El Caliu
 
L'objectiu és que el mateix nen o nena aprengui des del seu interior, despertant-li curiositat i fent un aprenentatge vivencial. L'entorn en el que es troben és idoni perquè els més petits aprenguin jugant, experimentant, compartint i relacionant-se.
 
El Caliu és un espai molt jove, de fet és a Calonge des de l'estiu passat. El proper 18 de març fan una jornada de portes obertes perquè totes els famílies que simpatitzin amb aquest model d'educació lliure que es practica a El Caliu puguin apropar-se, visitar l'espai i conèixer les famílies que en formen part.
 
L'associació El Caliu va néixer el 2014 a Palafrugell. És una associació que s'autogestiona i a partir de les quotes mensual que aporten les famílies s'assumeixen les despeses de l'associació.