La Biblioteca de Calonge crea el primer Centre d'Interès dedicat a la sardana i la cobla

La Biblioteca Pere Caner de Calonge ha creat un nou espai d'interès centrat en la música de Sardana i la Cobla. Aprofitant la celebració dels seus 10 anys, la Biblioteca ha organitzat una setmana dedicada a aquesta tradició catalana tan arrelada al territori calongí. L'acte de presentació del nou espai d'interès Calonge Terra de Músics s'ha celebrat aquest divendres i ha comptat amb una taula rodona amb tres músics especialitzats en aquest gènere.
Intervé: Mercè Ponsatí, directora Biblioteca Pere Caner de Calonge i Montse Darnaculleta, tècnica auxiliar 
 
Per crear aquest nou espai, la Biblioteca ha treballat per recopilar més de 800 documents entre articles, llibres i cançons relacionats amb la Sardana i la Cobla. Una feina que pretén no només arxivar aquesta documentació sinó recuperar, mantenir i potenciar aquesta tradició, moltes vegades oblidada entre els més joves.
 
L'objectiu d'aquest espai és crear un arxiu especialitzat en aquest gènere musical centrat en Calonge i per extensió al Baix Empordà.
 
Aquest ha estat el primer acte que encapçala una setmana dedicada a la música. El dijous dia 16 els professors i alumnes avançats de l'escola de música de Calonge faran una audició centrada en el tema de la Sardana i el Flabiol. El divendres també a la biblioteca es presentarà el primer volum de la col·lecció El caliu de la memòria del compositor i director de cobles, Antoni Mas.