Calonge instal·larà una caldera de biomassa per donar servei a l'Escola i el Pavelló

A partir del curs que ve l'Escola Pere Roselló i el Pavelló de Calonge funcionaran amb una caldera de biomassa. L' Ajuntament aposta per aquest sistema de generació d'energia en el marc dels esforços per reduir la factura energètica i l'emprempta ecològica del poble. La instal·lació es nodrirà d'estella mitjançant injecció neumàtica i preveu en un futur també donar servei a la llar d'infants la Palmera. 

This text will be replaced

Intervé: Joan Caner, regidor de Medi Ambient

L'Ajuntament calcula que tindrà un important estalvi en la factura del gas natural amb el que actualment funciona la climatització hivernal de l'escola i el pavelló. A més posarà un granet de sorra en solucionar un problema endèmic dels seus boscos, com és l'abandó i brutícia de sotabosc. L'abscència de pasturatge i la urbanització de la societat han acabat amb el control 'natural' que l'activitat humana exercia sobre els boscos. Això suposa un risc més gran d'incendis de gran abast perquè hi ha molt combustible i un greu problema per l'actuació dels Bombers i ADFs que posen l'accent en aquesta qüestió. De fet, el març del 2014 la zona ja va patir un gran incendi que va arrassar més de 500 hectàrees i va arribar a les portes del poble. Amb la instal·lació de la caldera es generarà la necessitat de treure estella i per tant un nou ús als boscos. 
 
La intenció municipal és que a partir del curs vinent ja estigui totalment operativa aquesta instal·lació per  la qual cosa les obres començaran a l'estiu. No es vol afectar en cap moment l'activitat escolar i per això tots els treballs es faran a l'estiu. Ara s'estan ultimant les clàusules administratives per adjudicar l'obra. 
 
La caldera es suma al nou plec de condicions de la recollida d'escombraries que impulsarà el porta a porta a Calonge, com a propostes mediambientals de l'Ajuntament.