Seminari d'Educació i Olimpisme dels Jocs Emporion

L'essència dels valors olímpics pot ser una bona eina per mestres, professors, entrenadors o alumnes per aplicar-los en l'àmbit de l'educació. Aquest dimarts al Castell de Calonge el "Seminari d'educació i olimpisme" va oferir tres ponències de representants destacats d'àmbits diversos relacionades amb aquest tema.

This text will be replaced

Intervenen:  Magda Lupiáñez, Consell Esportiu Baix Empordà / Josep Pujols, representant Territorial de l'Esport a Girona

 
El primer en obrir foc va ser el reputat exciclista vigatà Melcior Mauri, amb grans èxits en els seus setze anys de carrera, com una Vuelta o la participació a Atlanta'96. El va seguir el docent Víctor López, catedràtic de l'Esport de la UdG, i va posar fi a la tarda el prestigiós psicòleg esportiu del CAR de Sant Cugat Pep Marí, que va fer una xerrada sobre els valors de l'esport. El fil conductor comú, el dels valors, entonava a la perfecció amb l'esdeveniment que precedia: els Jocs Emporion.
 
Els Jocs Emporion, que uniran els finalistes de tots els jocs escolars comarcals gironins al Baix Empordà aquest cap de setmana, premiaran als millors esportistes, però pararan especial atenció al fair-play. 
 
Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic general, que promogui entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables, i és per això que comptarà amb alguns esdeveniments esportius no competitius per a totes les edats i inclusius amb les persones amb alguna discapacitat.