Sant Antoni compta amb més de 1.300 habitatges d'ús turístic

Sant Antoni de Calonge compta amb 1.311 habitatges d'ús turístic censats, fent dels anomenats HUT una de les principals propostes d'allotjament turístic al municipi. 
This text will be replaced
Intervé: Joan Caner, regidor de turisme 
 
Aquest dimarts, el Palau Firal ha acollit una conferència de l'Associació Turística d'Apartaments per seguir creant escola i conscienciar tant professionals com particulars de la necessitat de donar d'alta els habitatges turístics. Es tracta d'un tràmit que en el cas de Sant Antoni és gratuït i que té un gran impacte econòmic per la població, ja sigui per mitjà del cobrament de la taxa turística o de la despesa que els visitants fan al municipi durant les seves vacances.
 
El 44% dels apartaments i habitatges d'ús turístic regularitzats a Catalunya són a comarques de Girona siguent el Baix Empordà la comarca gironina amb un percentatge més alt d'aquest tipus d'immobles.  En el cas específic de Sant Antoni de Calonge, l'ajuntament considera que els pisos il·legals no són un problema real com sí que passa a les grans ciutats.
 
La xerrada d'aquest dimarts ha anat a càrrec de la gerent de l'ATA i forma part d'un cicle de conferències que des de fa dos anys s'estan impulsant per informar sobre els habitatges d'ús turístics i els seus derivats.