L'Ajuntament de Calonge aprova el topònim Calonge-Sant Antoni

L'Ajuntament de Calonge ha aprovat canviar la denominació del municipi i que aquest es digui Calonge-Sant Antoni. L'objectiu és que el topònim reconegui la realitat actual del municipi conformat per 2 nuclis importants de població.
Ja fa anys que col·loquialment l'ajuntament utilitza la nomenclatura que ara s'ha aprovat però volen que així es reconegui de manera oficial.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Martí Fonalleras, portaveu ERC / Josep Abellí, regidor AVANCEM-MES / Jordi Soler, alcalde de Calonge
 
El procés va arrencar el mes de febrer quan per Decret d'Alcaldia l'alcalde Jordi Soler va signar la proposta que ha estat a exposició pública. Precisament el camí sgeuit per arribar a l'aprovació del nom Calonge-Sant Antoni és el que més ha criticat l'oposició que reclamaven que s'obrís un procés de participació ciutadana.
 
L'alcalde els va respondre que els ciutadans han tingut 3 mesos per presentar al·legacions i que tan sols se n'han presentat una quarantena.
 
Aprovar per part de l'Ajuntament el canvi de topònim de Calonge per Calonge-Sant Antoni ara es remetrà l'acord al departament de Governació de la Generalitat qui ho sotmetrà a l'Institut d'Estudis Catalans, si aquest hi dóna el vist-it-plau Governació dictarà un informe favorable i quedarà ja canviat el nom oficial del municipi.