Calonge trasllada 1.000 metres cúbics de sorra de la platja

L'ajuntament de Calonge posa a punt les platges amb el trasllat de 1.000 metres cúbics de sorra dels punts on se n'hi acumula en excés fins a les zones on en manca. Es tracta d'una problemàtica fruit del moviment natural de les platgse durant l'hivern que ha fet que a Torre Valentina hi hagi un excedent de sorra que es portarà cap al tram que enllaça la platja de Sant Antoni i Es Monestri, especialment afectada pels temporals.
This text will be replaced
Intervé: Jordi Soler, alcalde de Calonge
 
Els treballs van començar aquest dilluns i tindran una durada de dues nits per tal de causar les mínimes molèsties als veïns. És la segona vegada que l'ajuntament promou aquests moviments de sorra per paliar l'efecte dels temporals, la primera de les quals va fracassar. És per aquest motiu que en aquest segon intent, s'ha esperat just fins la setmana de Sant Joan.
 
La cura de les platges és competència de l'Estat, però davant de la manca de solucions a la problemàtica de la sorra, l'ajuntament ha decidit passar a l'acció. 
 
En l'operatiu hi participen dos camions dumper de gran tonatge, una màquina giratòria per carregar la sorra als camions i una bulldozer per extendre-la a la platja.