21 restaurants fan pedagogia per evitar el malbaratament alimentari

Aquestes són les estovalles que ens podem trobar en els 21 establiments participants a la campanya contra el malbaratament alimentari que s'ha engegat al Baix Empordà.
This text will be replaced
INTERVÉ: Mariona Virgili, tècnica de medi ambient del Consell Comarcal / Pere Costa, taverna Cal Barber La taverna Cal Barber de Sant Antoni de Calonge és un d'aquesta vintena de restaurants que a dia d'avui s'han sumat a la campanya de sensibilització. Les estovalles de paper ens expliquen què és aquest concepte tan nou del malbaratament alimentari i els perjudicis que comporta, també inclou un apartat on ens dona consells per organitzar la nostra nevera amb la intenció de conservar millor els aliments i en darrer lloc ens proposa algunes receptes per poder aprofitar al màxim el menjar que, sovint, llençaríem a les escombraries.
 
Tot amb la intenció de reduïr els residus que es generen i que acaben a la fracció orgànica. Les cases particulars però també els establiments de la restauració acumulen aliments que acaben a la brossa. Aquesta campanya que es posa en funcionament coincidint amb la temporada turística és una manera de conscienciar a la ciutadania d'aquesta mala praxis i fomentar els bons hàbits.
 
El sector de l'hosteleria ha acollit amb bons ulls aquesta campanya que, de moment, arriba en forma d'estovalles pedagògiques pels clients. Però des de la taverna Cal Barber que han acollit la presentació de la la iniciativa asseguren que ells fa anys que treballen en aquest sentit.
 
La campanya pretén arribar a un centenar de restaurants a finals d'estiu. De cara la tardor des del Consell Comarcal del Baix Empordà abordaran altres accions de sensibilització amb tallers, xerrades i cursos per minvar el malbaratament d'aliments.