Cinc dècades d'Interludi en imatges al Castell de Calonge

Cinc dècades de música plasmades en imatges. A redós dels grans noms de la Costa Brava a Calonge hi ha crescut un festival que potser no té tan 'glamour' però no li manca ni prestigi ni públic ni grans artistes. Coincidint amb la Festa Major de Calonge, el Castell va inaugurar una exposició que retrata la trajectòria del Festival de Música de Calonge. 
This text will be replaced
 
Intervenen: Jordi Soler, Alcalde de Calonge-Sant Antoni; Josep Fort, Club Motor Clàssic Calonge (Organització exposició)
 
50 anys donen per molts moments. Aquestes imatges són el testimoni de l'evolució de la societat calongina i el seu turisme. Configurar una mostra d'aquest tipus no és doncs tasca fàcil. 
 
Aquesta exposició és cada any una de les més esperades de la Festa Major. Cada any un conjunt de retrats que visualitzen la societat calongina. Un exercici de memòria històrica que els visitants realitzen entusiasmats. 

Un origen amb finalitats religioses

Els Festivals de Música de Calonge tenen el seu origen l’any 1968 quan, per iniciativa del rector de la vila, mossèn Pere Surribas, Joan Vinyes i el músic Adrià Sardó s'organitzen dos concerts durant l’estiu en benefici de la construcció d’un altar major per a l’església de Sant Martí de Calonge. L’èxit econòmic i l’acceptació del públic van propiciar la repetició del cicle de concerts durant els següents anys.
 
Una vegada cobert l’objectiu de subvencionar la construcció de l’altar, l’any 1973, la principal finalitat del cicle de concerts va ser promocionar la vila de Calonge i fomentar la música clàssica. El constant augment de públic i la perspectiva de poder fer els concerts en un recinte acústicament més adequat van fer que es decidís de traslladar el festival al pati d’armes del castell medieval de Calonge.
 
 A partir de mitjans 70 el Festival eixample horitzons i deixa de cenyirs-se estrictament a la música clàssica. Als 90 l'Ajuntament s'hi implica directament i l'esdeveniment es consolida com un dels grans festivals de la Costa Brava. 
 
Des de fa 6 anys el Festival de Músiques de Calonge rep el nom d'Interludi, un canvi que vol diversificar l’oferta musical i cultural i dirigir-la a tot tipus de públic i afinitats musicals. 
 
Tota aquesta evolució es pot veure a través d'imatges fins el dia 27 d'Agost al Castell de Calonge.